nlc.hu
Mindennapok

A szülésznők többsége mégis marad a Szent Imre Kórházban

Több szülésznő is úgy döntött, mégis marad a Szent Imre Kórházban

Van, aki már korábban visszavonta a felmondását, van, aki a napokban döntött így.

Három héttel ezelőtt a budapesti Szent Imre Kórház szülészeti osztályának huszonnyolc szakdolgozója közül tizennégyen beadták a felmondásukat, ugyan arról szóltak a hírek, hogy ennek köze lehet ahhoz, hogy a vezetőség úgy döntött, november elsejétől nem engedélyezik, hogy a választott szülésznők beosztásukon kívül is bent lehessenek a szüléskor, egy ott dolgozó az nlc-nek azt mondta, a felmondások mögött nem az új rendszer, hanem az elmaradt bérrendezések problémája áll.

„Az, hogy a vezetőség bejelentette, nem lesz szabad bábaválasztás, vagyis nem jöhet be egy szülésznő a munkaidején kívül levezetni egy szülést, már lógott a levegőben. Azt gondolom, hogy senkit nem lepett meg ez a döntés. Az pedig csak egy óriási pech vagy véletlen, hogy ennek a döntésnek az élesítése egybeesett azzal, hogy a napokban megérkezett a vezetőség válasza: nincs pénz, nem lesz bérrendezés” – mondta a szakember.

A Szent Imre Egyetemi Oktatókórház A épülete

A Szent Imre Egyetemi Oktatókórház. másként a Szent Imre Kórház A- épülete (Fotó: MTVA/Jászai Csaba)

Noha az intézmény most sem tud több bért fizetni, a Népszava értesülései szerint a felmondási idő vége előtt tíz szülésznő úgy döntött, mégis marad. Egyikük már a botrány kipattanásakor elállt a felmondástól, kilencen pedig szerdán vonták vissza korábbi nyilatkozatukat. A Népszava úgy tudja, hogy a távozó négy szakember közül ketten a magánszektorban folytatják, további két szülésznőnek pedig részállása volt ebben a kórházban, és ez szűnik meg most.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top