Mindennapok

Kvíz: Melyik vagy te a 4 személyiségtípus közül?

Van, akit az érzelmei vezérelnek minden helyzetben, és van, aki megfontoltabb, visszafogottabb típus, többnyire az észérvekre hallgat. Lássuk, te melyik vagy!

Régen rengeteget vitatkoztunk anyámmal, egyszerűen azért, mert teljesen más volt a habitusa, mint az enyém. Ő szeretett a mának élni, meg úgy egyáltalán élni, és minden helyzetben az érzelmei vezérelték. Ezért aztán sokszor kikészült az én sokkal megfontoltabb tempómtól, az óvatosságomtól és például attól, hogy ha megláttam egy szép ruhát, nem vettem meg soha gondolkodás nélkül, csak akkor, ha bőven telt rá a keretemből. Korholt is mindig, hogy túl szigorú vagyok magamhoz.

Volt azonban, amiben nagyon is hasonlítottunk, hogy mennyire, az most, negyven évesen tudatosul csak bennem igazán. Pont úgy, ahogy ő, én sem szeretek szerepelni, nagy társaságban általában azonnal megfigyelő szerepbe helyezkedem, és én is imádok egyedül lenni, csendben tenni-venni otthon. Ilyenkor azt érzem, hogy töltődnek az akkumulátoraim. 

Ha a most következő személyiségtipológiát nézem, akkor a különbözőségünket egyértelműen az okozta, hogy míg ő érzelemvezérelt volt, addig én sokkal inkább gondolatvezérelt vagyok, a hasonlóságunk pedig az introvertáltságunk miatt lehetett. 

Ha kitöltöd a most következő kvízt, megtudhatod, hogy a te személyiséged hol helyezkedik el e két dimenzió mentén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top