nlc.hu
Meghitt percek

A lullai buszmegálló karácsonyi dekorációja

Bűbájos karácsonyi dekorációt kapott a lullai buszmegálló

Ünnepi díszbe öltöztették a helyiek.
karácsonyi fények

Hagyomány már, hogy karácsony előtt a Somogy vármegyei Lullában a helyeik feldíszítik a buszvárót. Nagyné Kovács Jolánnak négy évvel ezelőtt pattant ki a fejéből az ötlet, hogy a buszmegállóba könyveket helyezzenek el. Azóta már helyet kapott itt, az ünnepek előtt többek között egy kényelmes fotel, egy hintaló, valamint egy teafőző is, azaz egy meghitt nappalivá vált a buszváró – számolt be a sonline.hu.

Sőt most már egy, gyerekruhákkal teli bőröndöt is elhelyeztek az ünnepi fényekkel kivilágított váróban, így akinek szüksége van rá, vihet belőle, akárcsak a könyvekből és kirakott különböző plüssfigurákból.

Jolán asszony elmondása szerint az ünnepi váróval a szeretetre, az összefogásra és a meghitt karácsonyra szeretnék felhívni az emberek figyelmét.

A Heves vármegyei Noszvajon is rendszeresen karácsonyi hangulatba öltöztetik a buszmegállót, ez már évek óta az adventi dekor része a községben.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top