nlc.hu
Meghitt percek

Büntetés helyett segítettek a betlehem elkészítésében

Tavaly tönkretették az utcai betlehem kis Jézus szobrát, idén ők készítették el

Nem csak megbánták, amit tettek, hanem már azt is tudják, mennyi munkával jár az alkotás.

Öt tizenéves fiú készítette el idén a kis Jézus szobrot a Békéscsabai Napsugár Bábszínház betlehem installációjához, tavaly karácsonykor ugyanis ők tették tönkre – számolt be az RTL Híradó. A bábszínház igazgatója azonban nem akarta, hogy az akkor 17 éves fiúk bíróság elé kerüljenek, így azt kérte tőlük, hozzák helyre a hibájukat.

Úgy vitték el, hogy el is focizták. Sajnos annyira illuminált állapotban voltak, hogy nem volt senki sem az eszénél. Viszont elkövették azt a hibát, hogy mindenhol olyan helyen mentek végig az utcán, ahol a kamerák látták őket, és azonnal lebuktak” – elevenítette fel a történteket Lenkefi Zoltán.

A bánszínház-igazgató közvetítő előtt megállapodott a fiatalokkal, akik azt vállalták, hogy részt vesznek az általuk megrongált kis Jézus szobrocska elkészítésében a bábszínházban.

Lenkefi szerint a fiúk nagyon megbánták, amit tettek. “Öt vagy hat héten keresztül heti két alkalommal jöttek és lelkiismeretesen dolgoztak” – mesélte. Így pontosan látták, mennyi munkával jár egy-egy szobor elkészítése.

A betlehemet január elejéig bárki megnézheti Békéscsabán.

Kiemelt fotó: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top