Mesedoboz mesék

Csapody Kinga: Tesó lettem!

Amikor anyukád pocakjában elkezd növekedni a kistestvéred, lehet, hogy anya versenyt futni már nem fog veled, de miközben pihen, annál többet mesélhettek és beszélgethettek együtt, összebújva.
Csapody Kinga: Tesó lettem!

(Csak ne lepődj meg, ha netalán valaki megbököd oldalról!) Énekelhetsz és mesélhetsz is anyukád hasának, a kistesód tuti meghallgatja! (Ráadásul egy ideig még azt sem fogja kifogásolni, ha hamis!) Anya biztosan örülni fog minden segítségnek: ha letörlöd a port, porszívózol, vagy adogatod a ruhát teregetésnél. Lehet, hogy anya néha nagyon megkíván egy kis édességet, vagy jólesne neki, ha ágyba kapná a reggelit, vacsorát. Szövetkezz apával, és lepjétek meg!

Amikor a testvéred megszületik, anya egy pár napig kórházban lesz. Rajzolj neki egy vidám képet, amit elvihet magával! Kis meglepetéseket is rejthetsz a csomagjába.

Csapody Kinga: Tesó lettem!

Hazaérkezett a kistesód? Most már mindörökre te leszel az ő okos és ügyes nagytesója. Légy vele türelmes, csak egy kicsit kell várni, és rengeteg dolgot taníthatsz neki!

Biztosan mondták már a szüleid, hogy hangosan böfögni illetlenség. A kistesódnak pedig mindenki azért fog könyörögni, hogy böfizzen végre. Azért fontos ez, hogy a szopizás közben lenyelt levegőbuborékok kijöjjenek, és ne fájjon a hasa. Ez elég mókás, nem?

Végre lehet grimaszolni! Egy baba nem csak figyeli, de utánozni is tudja azt, amilyen képet vágsz. Nézz a szemébe, és indulhat a bohóckodás! Figyelj csak! Látod, hogy már megismeri az arcodat? Mosolyogj rá, és ő visszamosolyog! Nyugodtan súgd meg neki a titkaidat, egy darabig még tutira nem mondja el senkinek! Tartsd oda neki a csörgőit! Sőt, dobolj velük, nagyon bulis így zenélni! Az állathangokat is utánozhatod neki. Mutass rá egy könyvben a tehénre és bőgj úgy, mint egy tehén! Fogd meg a plüss bárányt és beeeeeeeezhetsz. Ugatni, nyávogni is tudsz?

Csapody Kinga: Tesó lettem!

Míg a kicsi a babakocsiban fekszik vagy csücsül, te görkorizhatsz vagy bringázhatsz, kismotorozhatsz körülötte! Amikor kicsit nagyobb lesz, biztos csodálni fog, hogy te már ilyen ügyes vagy.

Ugye, jólesik, ha megdicsérnek? Milyen jó érzés, ha megölelnek, megsimogatnak! Ez kisbabakorban sincs még másképp. Szeretgesd őt, örülni fog neki!

Van olyan játék, amit a barátaid már dedósnak mondanak? Rá se ránts! Ha az embernek kistesója van, továbbra is nyugodtan játszhat ilyesmivel!

Ha már ketten együtt fürdötök, minden sokkal viccesebb! Rakjátok tele játékkal a fürdőkádat!

Fürdőhabból szakállat csinálni jó móka! Tegyél a testvéredre is habszakállat, majd egy fogkefe vagy fésű nyelével borotválkozzatok meg! Lehet, hogy tehetséges bábszínész lennél? Fogj ujj-vagy kesztyűbábokat, plüssállatokat és beszéltesd őket, játssz velük színházast! A vastaps a kistesódtól, hidd el, nagyon jó dolog, és ő lesz a leghálásabb közönség.

Csapody Kinga: Tesó lettem!

Esőben gumicsizmával beletoccsanni a pocsolyába nagyon jó! Ketten pedig még jobb!

Ha strandra mentek, mindenképp próbáld ki, hogyan lehet a kezedet vízipisztolyként használni!

Ha te már tudsz úszni, tanítsd meg a tesódat is! Versenyezzetek, aki nyer, az kap a másiktól egy fagyit!

Próbáltál már sárkányt eregetni? Nagyon jó, mikor magasra repül, de ki szereti a madzagot feltekerni? Legyen egy kis szárnysegéded, ha megkéred, a kistesód biztos megteszi neked.

Szeretsz gyurmázni? Próbáltad az égethető gyurmát? Vagy a só-liszt gyurmát? Tanítsd meg a tesódat csigát csinálni!

A társasjátékokhoz minimum két ember kell. Na, már meg is vagytok!

Tenisz, pingpong, tollaslabda… mindig lesz otthon egy edzőtárs.

Csapody Kinga: Tesó lettem!

Amikor sulis lesz, te leszel az, akire legjobban hallgat. Büszkén fogja mutatni az osztálytársainak: az ott AZ ÉN TESÓM!

Lehet, hogy néha kicsit nyűgös, sírós, később hisztis, vagy épp akaratos egy kisbaba, és vigyázni kell rá, de, hogy később mennyire lesz aranyos, okos, vagány, az rajtad is múlik. Ha türelmes vagy, és segítesz neki, akkor jófej lesz, és később is mindig számíthattok egymásra.

Tesónak lenni jó dolog!

Megjelent a Manó Könyvek gondozásában, illusztrálta: Pásztohy Panka

További mesékért KLIKK IDE

Gyere és jász velünk értékes ajándékokért! Töltsd fel képedet és nyerj!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top