Napi cuki

Öt éven keresztül élt apró ketrecben az orangután

Éveken át méltatlan körülmények között, háziállatként tartották az orangutánt.

A múlt héten az International Animal Rescue (IAR) csapata egy 5 éves orangutánt talált egy indonéziai ingatlanon. Utu élete nagy részét egy apró, fából készült ketrecbe dugva töltötte, és végignézte, miután fogva tartója meggyilkolta az édesanyját, őt pedig kedvtelésből háziállatként tartotta.

Elevenses 🍍

Benjamin Deamer (@benjamin_deamer) által megosztott bejegyzés,

Amellett, hogy hosszú ideig bezárva tartották, Utu súlyosan alultáplált. A vadonban az orangutánok gyümölcsöt, leveleket, kérget, virágokat, mézet, rovarokat és szőlőt fogyasztanak, de gazdája csak rizst és szezonális gyümölcsöket adott neki.

A curious baby came to say hi 👋🏻 @international_animal_rescue #hanginout #orangutang

Hayley Calvert (@shayleycalvert) által megosztott bejegyzés,

Nem Utu volt az egyetlen orangután, akit aznap megmentettek. Egy másik ingatlanon Joyt mentették meg, aki szintén öt évig raboskodott egy faketrecbe zárva.

„Az orangutánok üldözése, majd háziállatként tartása mindig szomorú, de az kétszer annyira szomorú, hogy két fiatal állatot rejtegetnek természetes otthonuktól elzárva, anyjuk nélkül” – mondta Lis Key, az IAR kommunikációs és kommunikációs igazgatója.

Utu és Joy most már szerencsére jó kezekben vannak, és az IAR csapata mindent megtesz, hogy kényelmes és boldog életet biztosítson nekik.

The Dodo

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top