Ne görcsölj rá cikkek

Nézd a várandósság szép oldalát – 10 jó dolog a terhességben

Feszül a has, duzzad a láb, nehezedik a mozgás, orvosi vizsgálatok sora követi egymást – a terhesség időszakában bőven akad nehézség, de azon túl is van benne öröm, hogy végig tudjuk, egyszer majd gyerekünk születik. Tíz olyan dolgot szedtünk össze, aminek igenis érdemes örülni, amikor babát vársz.
Nézd a várandósság szép oldalát – 10 jó dolog a terhességben

1. Nincs menstruáció

Kevés nő van, aki görcsök nélkül, nevetve libben át a menstruáció hetén, legtöbbünknek jellemzően görcsöl a hasa és feszültebbé válik. A terhességgel ezek a tünetek tovaszállnak, és mivel nem menstruálunk, át sem ázhat a fehérnemű.

2. Fogamzásgátlás nélkül

Gyógyszer, pesszárium és (az egyébként fertőzések ellen védő) óvszer sem kell, vígan élhetsz szexuális életet – vagy éppen utasíthatod vissza a párodat, mondván: bocsánat, terhes vagyok, most nincs kedvem. Az irányítás kulcsa a kezedben.

3. Shopping

Minden nő imád vásárolni, és mivel változik a tested, kénytelen vagy pár új cuccra szert tenni. A párodnak/férjednek egy szava sem lehet, mivel terhes vagy. Az utóbbi években már nemcsak a szakboltok, hanem a nagy divatmárkák égisze alatt is készülnek terhes nőknek szánt ruhák, tehát várandósan is lehetsz pont olyan csinos, mint előtte.

Nézd a várandósság szép oldalát – 10 jó dolog a terhességben

4. Büntetlen nassolás

Bár az erős túlzás, hogy kettő helyet eszel, az kétségtelen, hogy naponta nagyjából 150-200 kalóriával többre van szükséged. Egyél, amit csak megkívánsz, heti két-három szelet torta is simán belefér.

5. Dús haj

Noha terhesség alatt könnyebben zsírosodik a haj, és többször kell megmosd, mint általában, de a szálak erősödnek, sűrűsödnek, amíg babát vársz. Kár, hogy szülés után a “felesleg” kihullik, és minden visszaáll a régi, normális kerékvágásba.

6. Ritkábban szőrteleníthetsz

Ki az, aki szeret otthon epilálni? Senki. Ki szeret kozmetikusnál gyantáztatni? Nyilván az sem a kedvenc programod. Terhesség során a szőr lassabban nő, ezért ritkábban vagy kénytelen átvészelni a szőrtelenítés kényelmetlen, fájdalmas procedúráját.

7. Érzelmi kitörések

Ahogy a mélypontokat, úgy az érzelmi magaslatokat is sokkal intenzívebben éled meg, de mivel alapvetően az egyik legboldogabb időszakát éled az életednek, az öröm átitaja a mindennapjaidat.

Nézd a várandósság szép oldalát – 10 jó dolog a terhességben

8. Tervezhetsz kedvedre

A babaszobát be kell rendezni, és ki tudná ezt egy anyánál jobban megoldani? Engedd szabadjára a fantáziádat, válogass az anyagok közt, varrj (vagy varrass) függönyt, ágytakarót, vegyél színes kiegészítőket, melyek meghitté és vidámmá varázsolják a babaszobát.

9. Telt mellek

Még azoknak is megnő, megfeszül a melle, akik eddig a kis mellűek csoportjába tartoztak. A feszesség a szoptatás során is megmarad, ám annak befejeztével (szerencsés esetben, ha nem ereszkedik meg) felveszi régi formáját.

10. Rúg, mozog a gyerek

És amikor mindezt a hasadban csinálja, az egy fenomenális érzés. Nagyjából a 18. héttől érezhető, ám később, ahogy nő a magzat, a rúgás mozgásra, forgásra vált. Élvezd ki, mert ilyet legközelebb csak akkor érezhetsz, ha újra terhes leszel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top