Ne görcsölj rá cikkek

10 ok, hogy miért szedj naponta magnéziumot

Magnézium nélkül a szervezet nem működik megfelelően, a magnéziumhiány pedig súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet. Összegyűjtöttünk 10 érvet, ami a napi magnéziumfogyasztás mellett szól.
10 ok, hogy miért szedj naponta magnéziumot

1. Segít az erős csontozat kialakulásában, így sportoláskor strapabíróbb lesz a szervezeted, és ha babát vársz, a gerinced is jobban bírja majd, ahogy nő és gömbölyödik a hasad.

2. Javítja a rövid és a hosszú távú memóriát, azaz vizsgaidőszakokban különösen jól jön. Főleg, ha szeretnéd, hogy a tételekre azon túl is emlékezz, hogy felmondtad őket.

3. Szabályozza a vérnyomást (normál tartományban tartja), sőt a magas vérnyomást is képes lenyomni. Csökkenti az infarktus esélyét.

4. Csökkenti a stroke esélyét, különösen a dohányosoknál.

5. A vércukorszint szabályozásában fontos szerepe van.

6. Megfelelő mennyiségű napi fogyasztás esetén stresszoldó, nyugtató hatású.

7. Frissebbé, fittebbé tesz, serkenti a vérkeringést.

8. A gyulladásos betegségek kialakulásának esélyét a felére csökkenti.

9. Védi a sejtmembránt, minek köszönhetően a sejtek maguk kevésbé lesznek sérülékenyek.

10. Remek savlekötő, segít, hogy a gyomorban ne termelődjön túl sok sav. Érdemes étkezés előtt bevenni.

A 18–30 év közti nőknek egyébként napi 375 mg az ajánlott napi adag, 31–60 között ez felkúszhat 400-ig, ám várandósan vagy szoptatás idején, esetleg intenzív sportolás közepette a napi 450-500 mg javallott. Érdemes kikérni orvos véleményét, aki személyre szabottan beállítja a napi adagot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top