Neked ki a családod?
Szponzorált tartalom

Lehet az embernek két szerető családja? Igen, lehet! Így valósította meg két lány a gyerekkori álmát

Fanni és Anna gyerekkori barátok, akik egymást támogatva jutottak el addig, hogy feladják az alkalmazotti létet és megnyissák álmaik kávézóját.

Lehet, hogy saját családunk is támogat minket abban, hogy elérjük a céljainkat, azonban sokszor mégis a választott családunk, a barátaink segítenek hozzá céljaink eléréséhez.

Óvodai ellenszenvből életre szóló barátság

Fanni és Anna egy óvodába jártak, és eleinte ki nem állhatták egymást. Fanni jele a katicabogár volt, amit Anna is magáénak akart tudni, de cseréről szó sem lehetett. Bármilyen hihetetlen, a konfliktus innen indult – többre legalábbis ma már nem emlékeznek. A kiscsoportban sokat nem szóltak egymáshoz, igyekeztek elkerülni a másikat, de a nagycsoportban minden megváltozott. Az egyik nap, amikor Fanni éppen a fiúkkal játszott, egy vehemens kisfiú, Bálint úgy meghúzta a kislány haját, hogy a földre huppant. A sírásra Anna gondolkodás nélkül odament, és Bálintnak akkora taslit adott, hogy a kisfiú az udvar másik végéig futott. Innentől kezdve a lányok együtt mentek szinte mindenhová: nem egy osztályba, de egy általános iskolába jártak, sokszor közösen írtak leckét, és persze a szülinapi zsúrokról, családi ünnepekről sem hiányozhattak egymás otthonából.

A gimnáziumot már osztálytársakként végezték el, és egy egyetemre is jelentkeztek: Fannit a marketing, Annát a turisztika érdekelte. Az egyetemi évek tanulás-bulizás-vizsgadrukk Bermuda-háromszögében sem veszítették egymást szem elől, majd később sem, amikor más-más városokban, sőt más országban kezdtek el dolgozni. Folyamatosan tartották a kapcsolatot, és bár nem találkoztak olyan gyakran, mint anno, a barátságuk mélysége nem kopott meg az évek alatt. Mindketten sikeresek voltak a munkájukban, azonban egy nap Fanni munkahelye megszűnt, Anna karrierje pedig éppen szárnyalt: Angliában dolgozott, egy hotelt vezetett. Amikor Fanni padlóra került, Anna kihívta magához a barátnőjét regenerálódni, töltődni, ami hatalmas változást hozott az életükbe.

Álomból valóság

Két hét kellett annak a döntésnek a meghozatalához, hogy a karrierje csúcsán lévő Anna felmondjon, Fannival együtt hazajöjjön, és belevágjanak gyerekkori álmaik megvalósításába. Ekkor már 25 éve is elmúlt annak, amikor először az óvodában arról beszéltek, milyen jó lenne egy közös kávézó, ami ugyan újra meg újra szóba került az évtizedek alatt, mégsem gondolták, hogy az álmukat majd egyszer a valóságba ültetik át. Mivel Anna külföldön eleinte kávézókban dolgozott, majd később a szállodaiparban, Fanni pedig marketinget tanult, szinte minden tudásuk megvolt ahhoz, hogy sikerre vigyék a tervüket. A kávézó arculatát, a bútorokat, a specialitásokat, magát a helyet, mindent közösen választottak ki. Mindeközben a családjuk kétkedve nézte, hogy az alkalmazotti létből a saját maguk uraivá válnak, így a két lány támogatást csak egymástól remélhetett.

Az első 2 év döccenői, hullámvölgyei és buktatói után az egykori marketinges és a szállodaigazgató mostanra már sikeres kávézót üzemeltetnek, és a barátságuk még a pénzügyek próbáját és a közös hitelt is kiállta. Ma már mindketten családanyák, Fanninak kettő, Annának egy gyereke van, és a családjaikkal sokat járnak közös kirándulásokra, vagy egyszerűen csak átugranak egymáshoz vacsorára. Így lett a kávézóból családi vállalkozás, amit tovább bővítenek: most tervezik a második kávézó megnyitását, és hálát adnak azért a pillanatért, amikor Bálint meghúzta Anna haját.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top