Nevenincs2

Szívleld meg!

Ha hirtelen minden ruhád egyszerre ment össze, és kezdett el itt-ott szorítani… Ha olyan feszült vagy, hogy az auráddal tömeget lehet oszlatni… Ha már a távirányító kezelésétõl is izomlázad lesz…

Szóval akkor lehet, hogy egy kis baj van. Valószínűleg sikerült némi túlsúlyt magadra szedned, a lelked legmélyéig rágta magát a stressz és a lajhár hozzád képest egy fanatikus extrémsportoló. Ebbe természetesen bele is törődhetsz, mondván: másokat ennél jobban is súlyt az élet, ott vannak például a halallergiás eszkimók. De mégis úgy érzed tenni kellene valamit, hogy jobb legyen a közérzeted, akkor jöhet a kínzókamra, akarom mondani a konditerem, a koplalás meg a rettenetes hajnali futkározás a Margit-szigeten ezerrel! Illetve dehogyis! Jobb, ha tudod, hogy ennek nem feltétlenül kell így lennie! Ugyanis amíg nem túl nagy a baj, addig nem szükséges alapjaiban felforgatnod az életedet, és erőnek-erejével kínoznod magad. Hidd el, hogy néhány kis lépés, egyszerű változtatás az életmódodban csodákat tehet. Például, elhagyod azt a kis sütikét, amit délutáni stresszoldóként szoktál elnassolni, vagy inkább a lépcsőn mész fel az irodába, nem liften, és inkább mégsem szívod mellre az összes hülye irodai pletykát. Vagy egyszerűen csak odafigyelsz, hogy milyen ételeket és melyikből melyik fajtát veszed.

A gyümölcsnél nincs jobb édesség!
A svédasztal lényege a választás lehetősége, nem a zabálásé.
Amit reggel eszel meg, napközben lemozgod, amit este fogyasztasz álmodban hízlal.
Legalább olyan gondosan válogasd össze élelmiszereidet, ahogy a ruhatáradat!
A kerékpár egy olyan kabrió, amiben fitnesz-terem is van.
Ha az úszás nem volna nagyon egészséges, nem vízben töltenénk életünk első 9 hónapját.
Ha egy hónapig lift helyett sak a lépcsőt használod, az olyan, minta félig megmásztad volna a Himalája egyik csúcsát.
Nincs senki más a természetben, aki jószántából ülne egy helyben órák hosszat. Az üldögélés természetellenes.
A hetedik napon még a Mindenhatónak is szüksége volt egy kis pihenésre…
Ne halogasd a kellemetlen dolgokat. Az elhúzódó szorongás sokkal károsabb, mint a rövid ideig tartó kellemetlenség.
Régi módszer, hogy a feszültséget az ember kiáltással adja ki magából. Irány a legközelebbi útfelbontás, a nagy zajban úgysem hallja senki, amikor akkorát üvöltesz, hogy berekedsz tőle. Hidd el, a feszültség elszáll a hanggal együtt.

Többnyire ennyi is bőven elég, hogy az életed –újra- visszatérjen a normális kerékvágásba. Bármilyen kis változtatás jobb,
mint a semmi. Fontolva haladás. Egyik kis lépés a másik után.
És nem azt fogod észrevenni, hogy egészségesebben élsz,
hanem, hogy egészségesebbek vagyu.
Nagy különbség! Ezekhez az apró változtatásokhoz szeretnénk
némi segítséget adni a következőkben.
Gondolkodj bátran kicsiben!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top