Nevenincs2

Csirkemell rizottó eperrel

Hozzávalók: 20 dkg eper, fél csirkemell (kb. 30 dkg), 1 fej fokhagyma, 1 dl száraz fehérbor, 5 dkg mazsola, só, szerecsendió, gyömbér, vaj, 15 dkg rizs, 15 dkg eper, 3 evőkanál eperlekvár, 1 dl vörösbor.
Egy lábosba készíts párolt rizst. A csirke mellét vágd fel csíkokra és kevés vajon pirítsd át. Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, a gyömbért, a szerecsendió és a kevés rumba áztatott mazsolát. Keverd át, majd öntsd fel a fehérborral, és forrald össze. Keverd össze a külön készült párolt rizzsel, és a négyrét vágott eperdarabokkal. Egy deci vörösbort forralj fel kevés eperlekvárral, ízesítsd fahéjjal és ezzel locsold meg tálaláskor a rizottót.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top