2 sapka
55 perc+hűlési idő
1019 kcal/4280 kJ
Hozzávalók: 50 dkg héjában főtt burgonya, 15 dkg bacon szalonna, 1 dl tejföl, 3+1 tojás, 50 dkg vajas tészta, 5 dkg pirított tökmag.
A burgonyát és a szalonnát apró kockára vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, hozzáadjuk a burgonyát, és azt is átforrósítjuk. Mintha tojásrántottát készítenénk, ráöntjük a 3 tojással elkevert tejfölt, és lágyra sütjük. Félretesszük hűlni, közben a tésztát 2 mm vékonyra és 20 cm szélesre nyújtjuk. Elosztjuk rajta a burgonyás tölteléket, és megszórjuk tökmaggal. Az egyik szélét megkenjük felvert egész tojással, és ebben az irányban szorosan feltekerjük. Ujjnyi vastagon felszeleteljük, és zsírpapírral bélelt tepsibe egymástól 2 centire fektetjük. A többi ugyanaz, mint a gombás változatnál.