Szabadidő

Egyszerűen nagyszerű!

Mikor ránéztem a Nikon COOLPIX fényképezőgépekre első látásra kifinomult stílusukra és kis méretükre lettem figyelmes. A kecses forma és a legszebb színekben pompázó készülékeket látva még inkább eljött belőlem a nő. Azonnal szerettem volna magaménak tudni az egyiket, mígnem a megfontoltabb énem megálljt parancsolt.

Visszafogtam magam, mert a külcsín mellett a tartalmat is keresem, ezért egy kicsit jobban beleástam magam a funkciók rejtelmeibe. Érdemes volt, hiszen itt derült ki számomra, hogy minden egyes Nikon COOLPIX S termékcsalád gépei belsejében fantasztikus technológia bújik meg. És mik ezek a funkciók? Kezdjük az elején röviden, tömören!

  • VR képstabilizáció

VR technológiákat használva elmosódástól mentes képeket készíthetsz még gyenge fényben és bizonytalan körülmények között is.

Egyes modellek érzékelő-eltolásos VR technológiával vannak felszerelve, amely kiegyenlíti fényképezőgép rázkódásának hatását.

Más modelleket Elektronikus VR technológiával turbóztak fel, ami a képek feldolgozásakor javítja ki az elmosódást.

  • Nagy érzékenység

A Nagy ISO funkció kibővíti a fényképezési lehetőségeket, hiszen segítségével éles képet készíthetsz a gyenge fényben vagy tisztábban örökítheted meg a mozgó járműből a tájat.

Normál érzékenységgel
Normál érzékenységgel
Nagy érzékenységgel
Nagy érzékenységgel
  • Mozgásérzékelés

Ez a funkció automatikusan rövidebb záridőt és nagyobb Iso érzékenységet állít be a téma vagy a fényképezőgép mozgásának kompenzálására, így neked csak azzal kell törődnöd, hogy elkapd azt a pillanatot, amire vártál.

  • Egyszerűen nagyszerű!Intelligens portré rendszer

Az Arc-prioritásos AF akár 12 arcot képes felismerni, melynek segítségével remek csoportképeket készíthetsz. Ha ez nem lenne elég kapcsolj Mosoly módra, így biztosan csak boldog arcokat látsz majd a fotón.

Egyes modelleket Pislogásmenetsítő funkcióval szereltek fel, amely két képet készít és azt menti el, amelyiken nyitva van a portéalany szeme. Valamennyi COOLPIX modellel Vörösszemhatás-korrekciós módra is kapcsolhatsz, ami kijavítja az esetleges vörösszem-hatást.

  • Egyszerűen nagyszerű!Témakövetés

Ha van gyermeked vagy kiskutyád feltétlenül olyan típust válassz, amelyben megtalálod ezt a funkciót, hiszen követi a mozgását, így biztosítva a fénykép élességét.

  • Beépített diavetítés háttérzenével (HD Pictmotion)

Élvezd a HDTV-visszajátszást és diavetítést! A HDMI-csatlakozás segítségével kedvenc képeidből készíts audiovizuális bemutatót egy kis zenei aláfestéssel!

  • Automatikus program választó

Egyszerűen nagyszerű!Ha nincs kedved beállítani a különböző funkciókat, nyomd meg az Automatikus program választót, amely felismeri a fényképezési helyzetet és kiválasztja a megfelelő motívumprogramot, hogy neked csak fényképezned kelljen!

  • Érintőképernyő

Az egyes Nikon COOLPIX S termékcsalád modelleken megtalálható érintőképernyő új szintre emeli a kezelhetőséget, hiszen a képernyő érintésével egyszerűen zoomolhatsz, élesíthetsz, válogathatsz, vagy akár a képek közt is lapozgathat.

Te eldöntötted már, hogy melyik színt választod?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top