Aktuális

Takarékos Rolls-Royce készül

Kevesen vannak, akiknek a Rolls-Royce-ról a takarékosság jutna eszébe. Hamarosan azonban változik a helyzet, az új modell a Ghost hibrid hajtással is piacra kerülhet.

Méretben, kialakításban, motorteljesítményben és fogyasztásban sem nevezhető visszafogottnak egyetlen Rolls-Royce sem. Érkezik azonban az új modell, a Ghost, amely megváltoztathatja ezt a képet.  

A BMW-csoporthoz tartozó márka azt tervezi, hogy a hagyományos benzinmotor mellett egy hibrid hajtóművel felszerelt kivitelt is piacra dob. A járműbe a BMW ActiveHybrid 7 technikája kerül, de átdolgozva. Megmarad a 6,6 literes duplaturbós V12-es benzinmotor, ehhez párosítanak egy kis villanymotort, a két rendszert pedig nyolcfokozatú automata váltó fogja össze. Továbbra is hátsókerék-hajtású lesz a luxusautó.

Nem fullhibrid modellről van szó, vagyis a lítiumion akkumulátorokról táplált 27 lóerős elektromos motor önállóan nem képes mozgatni a járművet, csak besegít. Elinduláskor, hegymenetben vagy erős gyorsításkor lép üzembe.  Ennek ellenére a hírek szerint a hibrid Ghost 15 százalékkal takarékosabb lehet, mint hagyományos társai, ebben szerepe lesz a Start&Stop motorleállító rendszernek is.

Egyelőre arról nem tudni, mikor kerülhet piacra a kocsi, de minden valószínűség szerint egy-két évet várni kell rá, előbb megkezdik a hagyományos típusok kiszállítását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top