Aktuális

Sztárok, akik nevet változtattak!

A hazai sztárvilágban akad, aki a vezetéknevét, van, aki a teljes nevét változtatta meg, de olyan is, aki sokáig titkolta valójában hogyan is hívják. Összeállításunkból kiderül, ki miért döntött a névváltoztatás mellett.

Bíró Ica  Ma is első férje nevét viseli

Mindössze tizennyolc éves volt Ica, amikor házasságot kötött egykori szerelmével, Bíró Antallal. Amikor Metal Ladyként berobbant a köztudatba, mégsem szerepelhetett Bíró Antalné néven, de a lánykori nevét, a Boruzs Ilonát sem szerette volna férjes asszonyként használni. – A kompromisszumos megoldást választottam és Bíró Ica lettem – meséli. – S mivel így égett be a nevem a köztudatba, a későbbiekben már nem is akartam ezen változtatni. Szeretem a nevemet és büszkeséggel tölt el, ha azt mondják róla, csak minőségi, igényes dolgok mellett szerepel. Egyébként egy számmisztikus egyszer azt mondta, összevetve a Boruzs Ilona és a Bíró Ilona neveket, a sorsomra nézve csaknem ugyanaz az eredmény jön ki.

Nézz körül a Nők Lapja Ezotéria oldalán,   további érdekes cikkeket találsz.

Koós János „Ilyen névvel lehetetlen befutni!”

A népszerű előadóművész, Koós János sem ezzel a névvel látta meg a napvilágot. A „Kislány a zongoránál” eldalolója még zeneakadémista volt, amikor egy karácsonyi koncertre készülve a neve Kupsa János helyett Koós Jánosként került az eseményt hirdető plakátra. -Marton Frigyes kért fel, hogy énekeljek a rendezvényen, meglepődve kérdeztem tőle a plakát láttán, ki írta el a nevemet? Mire ő azt felelte: senki. Ilyen névvel egyszerűen nem lehet befutni, így ő – Frici – átkeresztelt engem a saját érdekemben – mesélte Koós János, aki ma is mosolyog az emléken. Mivel a későbbiekben a hivatalos ügyintézéskor sok kellemetlenséget okozott a valódi nevének egyeztetése, végül engedélyt kért a belügyminisztériumtól a névváltoztatásra.

Sztárok, akik nevet változtattak!

 

Edvin Marton Nagyszülei vezetéknevét használja!

Az ukrán származású hegedűművész, Edvin Marton annak idején Csűry Lajos Edvinként látta meg a napvilágot. Később, amikor ismert előadóként sokat utazgatott a világban, a névváltoztatás mellett döntött. Mert hát az Edvin Marton név a világ minden táján könnyebben megjegyezhető, mint a Csűry Lajos Edvin. – A második keresztnevemet használom és a nagyszüleim vezetéknevét – mesélte a hegedűvirtuóz. – De egyáltalán nem azért mert bajom volt az eredeti nevemmel és tudom, hogy eleinte a szeretteim sem helyeselték a változtatást. Szerintem jól döntöttem, de mégsem gondolom azt, hogy egy néven múlna az ismertség, s hogy egy művész játékát megszeretik, vagy nem szeretik az emberek.

Kiki Az első művészneve Jimmy volt!

Kiki azt meséli, annak idején, amikor ő befutott, általában minden zenész művésznevet választott magának. Nem csak azért, mert ez volt a divatos, hanem mert praktikusan védte is a színpadon állók személyazonosságát. Meglepő, de Patkó Bélának a Kiki név már a második művészneve. -Először Jimmy néven ismertek a szakmában, amikor még gitárosként voltam számon tartva. A nagy Hendrix után. Ám amikor Zámbó Jimmy feltűnt a színen, változtatnom kellett. Ki lettem volna, ha nem Kiki? – nevet – Elvégre akkoriban igen furcsán hangzott volna, ha Patkó Bélaként konferálnak fel egy-egy fellépésem előtt, s a zenei világban azt gondolom ma is praktikusabb ez. A privát életemben a világon semmi bajom nincsen a születési nevemmel.

Sztárok, akik nevet változtattak!

 


Dobó Kata  Ő  is egy volt a sok Kovács közül!

Dobó Kata, még mielőtt híres színésznővé avanzsált volna, nagyon fiatalon fotómodellként kereste a kenyerét. Akkoriban még Kovács Kataként regisztrált a különböző ügynökségeknél. Ám később, amikor már színésznőként bontogatta a szárnyait – méghozzá az Éretlenek című magyar sorozatban – már, mint Dobó Kata volt kiírva a stáblistára. A színésznő vélhetően ráébredt, hogy az igen szokványos hangzású Kovács név kiírva talán nem hat majd olyan átütő erővel a mozivásznon, mint a történelmi csengésű Dobó. A névváltoztatás már olyan régen történt, hogy még a színésznő környezetében élők nagy része is meglepődik, ha kiderül, Katát valójában Kovács néven anyakönyvezték.

Görög Zita Csak egy betűt változtatott!

A  Megasztár egykori műsorvezetője, s ma már két gyerek édesanyja, Görög Zita is változtatott az eredeti nevén, igaz csak minimálisan. Göröcs születési nevét módosította néhány évvel ezelőtt Görögre. S hogy mi lehetett az oka? Sokak szerint csupán a hangzás. Hiszen a nemzetközi modell és színészvilágban is szebben csenghetett ez a név, nem beszélve arról, hogy az egybetűnyi változtatástól Zita neve sokkal dallamosabbá és karakteresebbé vált. Először csak művésznévként használta, ám később már ez került a személyi igazolványába is.

Kozso Kicsit több mint monogram!

Az Ámokfutók hatalmas átváltozásokra képes énekese, Kozso is azok közé tartozik, akik sokáig nem fedték fel valódi nevüket. Mindig is vonzódott a misztikushoz, a titokzatoshoz, ezért hamar ráébredt, hogy a felé irányuló érdeklődést még fokozni tudja azzal, ha egy ponton falat húz maga köré és azon nem engedi át rajongóit. Nevezetesen, évekig nem mondta meg az igazi nevét, ám miután producerként, s lelkes tehetségkutatóként is megismerte az ország, az információ kiszivárgott és Kozso lelepleződött: valójában Kocsor Zsoltnak hívják.

Sztárok, akik nevet változtattak!

 

Dolly  Ma is kevesen tudják az igazi nevét!

Dolly a pályája kezdetén hasonló okok miatt döntött a művésznévválasztás mellett, mint Kiki. Úgy érezte, a könnyűzenében egy énekesnő egyszerűen nem válhat befutottá, ha úgy hívják, hogy Penczi Mária. Úgy tűnik, igaza volt, hiszen a Dolly nevet a közönség hamar megszokta és megszerette. Az énekesnő azt meséli, még ma is olyan kevesen tudják az igazi nevét, hogy kisebb népeseménynek számít, ha egy-egy hivatalos helyen előkerül a személyi igazolványa. Ma már csaknem mindenki Dollynak szólítja őt a magánéletben is.

Vujity Tvrtko  Haditudósítóként változtatott nevet

Balogh Szilárd. Ez a név bizonyára nem sokat mond az embernek, hacsak a privát életben nem ismeri ezt az illetőt. Így hívják ugyanis valójában a TV2 Napló sztárriporterét, Vujity Tvrtkot. Ő akkoriban változtatott nevet, amikor haditudósítóként vitte a bőrét a vásárra s a délszláv helyzetről tájékoztatta az embereket. A pécsi születésű riporter, akit baseball sapka nélkül még sosem láttak nyilvánosan, anyai nagyapja nevét választotta művésznévnek.

Tutanhamon titkaiA legfrissebb szám tartalmából:

• Pénzhoroszkóp – Megoldódnak anyagi gondjaid?
• Hétköznapi segítőink: az angyalok!
• Szilveszteri bűbájok
• Tutanhamon rejtélye – Vajon tényleg létezik?
• Karmikus történetek

Itt tudsz előfizetni, KATT IDE!»

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top