Pizzatészta |
Hozzávalók 4 nagyobb pizzához:
- 1 kg liszt
- 2 evőkanál só
- 2 zacskó szárított élesztő
- 2 teáskanál cukor
- 6 dl langyos víz
- 6 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sóval. A szárított élesztőhöz hozzáadjuk a cukrot, a langyos vizet és az olívaolajat, majd folyamatosan hozzáadagoljuk a lisztet. Robotgéppel (a dagasztókarok segítségével) addig keverjük a tésztát, míg hólyagosan simává nem válik. Pár percig kézzel is formázzuk, majd egy nagy, kiolajozott tálba tesszük, és minden oldalát átsimítjuk olajos kézzel. Kb. 45 perc alatt a duplájára kel. Négy részre osztjuk a tésztát, és a kívánt formára alakítjuk. Készíthetünk kör és négyzet alakú pizzát egyaránt, ízlés szerint. 220 C fokos sütőben 20-25 perc alatt sül meg.
Házi pizzaszósz |
Hozzávalók 4 pizzához:
- 40 dkg paradicsom konzerv
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- frissen őrölt fekete bors
- 1 kávéskanál só
- 2 teáskanál bazsalikom
Elkészítés:
A paradicsomkonzervet turmixgépbe öntjük, hozzáadjuk a megtisztított fokhagymagerezdeket, az olívaolajat, a bazsalikomot, aztán ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A legfrissebb szám tartalmából: • Bográcsban főtt ínyencségek |