Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg mangalicaszűz (kb. 3 db)
- 15 cm póréhagyma
- 20 dkg csiperkegomba
- 1 csokor petrezselyem
- 2 dl olaszrizling
- 2 dl tejszín
- tengeri só, frissen őrölt feketebors
- olívaolaj
- 2 dkg vaj
Elkészítés:
A mangalicaszüzeket vékonyan lehártyázzuk. Körbe-körbe besózzuk, borssal befűszerezzük. Ezután egy serpenyőben, kevés zsiradékon minden oldalán elősütjük, és egy tűzálló tálba tesszük. A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk, a megmosott, szárazra törölt gombát cikkekre vágjuk.
Serpenyőben kevés olívaolajat melegítünk, megpároljuk a hagymát, majd rátesszük a gombát. Miután elfőtte a levét, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a fehérborral. Miután felforrt, egy kevés borral elkeverjük a tejszínt, majd visszaöntjük a lábasba. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, és összeforraljuk.
Ezután a tűzről lehúzva hozzáadjuk a vajat, amitől krémesebb és fényesebb lesz a mártás. Az elősütött mangalicahúsokat forró sütőbe tesszük, és vastagságától függően 6-8 perc alatt megsütjük. Felszeletelés előtt pár percig meleg helyen pihentessük, majd a meleg gombás-pórés raguval és rizzsel kínáljuk.
A legfrissebb szám tartalmából: • Bográcsban főtt ínyencségek |