Melegszendvics mascarponés-sonkás-sajtos krémmel
Hozzávalók 4 adaghoz:
8 szelet kenyér
2 főtt tojás
15 dkg sonka
15 dkg mascarpone
1 evőkanál majonéz
1 teáskanál mustár
1 teáskanál aprított friss bazsalikomlevél
10 dkg reszelt gouda sajt
néhány dkg vaj a kenyerek kenéséhez
A főtt tojásokat és a sonkát nagyon apróra vágjuk. A mascarponét kikeverjük a majonézzel, a mustárral, a bazsalikommal, és hozzáadjuk a sonkát, a tojást, a reszelt sajtot. Alaposan összekeverjük. A kenyérszeletek egyik felét vékonyan megkenjük a margarinnal, majd gazdagon teszünk rá a mascarponés krémből. A sütő grillfokozatán addig sütjük, amíg a krém szépen megpirul a tetején.
Camembert-es, áfonyalekváros szendvics serpenyőben sütve
Hozzávalók 4 adaghoz:
8 szelet toastkenyér
kb. 5 dkg margarin
25 dkg camembert sajt
kb. 2-3 evőkanál áfonyalekvár
A kenyérszeletek egyik felét vékonyan megkenjük a margarinnal. Ráteszünk néhány szelet vékonyra vágott sajtot, és megkenjük áfonyalekvárral. A tetejére nyomjuk a másik kenyérszeletet. A szendvicsek külső oldalát vékonyan megkenjük margarinnal. Teflonserpenyőben oldalankét 3-4 perc alatt megsütjük a szendvicseket.
Háromsajtos melegszendvics
Hozzávalók 4 adaghoz:
8 nagyobb szelet kenyér
2 gerezd fokhagyma
8 dkg margarin
10 dkg márványsajt
10 dkg pannónia sajt
10 dkg trappista sajt
A fokhagymát zúzzuk, kikeverjük a margarinnal. A sajtokat külön-külön lereszeljük. 4 szelet kenyér egyik felét megkenjük a fokhagymás margarinnal, és egyenlő arányban meghintjük a háromféle sajttal. Mindegyik kenyeret beborítjuk egy másik szelettel, a külső felüket is megkenjük margarinnal, majd teflonserpenyőben szép pirosra sütjük. Sütés közben időnként megnyomkodjuk a szendvicseket, hogy alaposan megolvadjon a sajt a közepén.
Még több melegszendvics a májusi Nők Lapja Konyhában!