Életmód

Olvass bele a Nők Lapja Psziché Párkapcsolat különszámába!

Milyen társ illik hozzád? Ha megtaláltad, hogyan tartsd meg? Ha összeházasodtatok, hogyan lesz tartós a kapcsolat? És ha jön a baba, vajon miként maradhattok anyaként és apaként is szerelmes nők és férfiak? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ a Nők Lapja Psziché Párkapcsolat különszámában.

Olvass bele a Nők Lapja Psziché Párkapcsolat különszámába!TWIT – harmincas tinédzserek
A világ tele van látszólag boldognak tűnő szinglikkel, akik utaznak, buliznak, sőt még gyereket is vállalnak egyedül! Új elnevezésük: twit. Saját történetemen és két másik egyedülálló lány esetén keresztül azonban kirajzolódik, hogy ez az állapot nem mindig választás kérdése, és egy idő után a legfüggetlenebbek is társra vágynak.
Hidasi Judit írása

Modern kori hercegnők – A kérők nem jönnek házhoz
Titkon minden nő arra vágyik, hogy királylány lehessen. Ám aki manapság hercegnő módjára várja a lovagot, lehet, hogy örökre egy toronyba zárja magát.
Tamássy Zsófia írása

9 szobányi boldogság
Az életünk olyan, mint egy kilencszobás ház, amelyben csak akkor uralkodik boldogság, ha úgy érezzük, valamennyi helyiségben rend van. Két amerikai szakértő szerint akkor lehetünk elégedettek, ha elvégezzük ezt az érzelmi házimunkát.
Mörk Leonóra írása

Milyen társ illik hozzám? – Találd meg magad – a másikban!
Bár a kémia mindennél fontosabb a szerelemben, az is számít, hogy személyiségjegyei alapján összeillik-e két ember. Nem mintha a különbözőség akadálya lenne a vonzalomnak, de nem mindegy, mekkora próbatétel elé állítják egymást a szerelmesek.
Mihalicz Csilla írása

10 nő + 10 férfi = 20 tanulság
Általában egy élet is kevés ahhoz, hogy a másik nemet igazán megismerjük. Mi most segítünk, hogy tisztában légy vele, ha már meghódítottad, hogyan tarthatod meg a nagy Őt.

FÉRFIAK, akik képtelenek felnőni
Mióta nemcsak a haláltól félünk, hanem az élettől is, pontosabban a felnőtt élettől, még nehezebb annak a lánynak a helyzete, aki komoly társat keres. A kapunyitási pánikban szenvedő, elköteleződéstől visszariadó férfi ugyanis mindennek alkalmas, csak férjnek és apának nem.
Mörk Leonóra írása

Házassági szerződés – megéri megkötni?
Díszes meghívó, gyönyörű gyűrűk, meseszép autó, tündöklő fehér ruha – mi kell még az esküvőhöz? Sokak szerint egy házassági szerződés. De milyen dolog az esküvő előtt a válásra gondolni?
Torma Ferenc írása

PÉNZT vagy szerelmet?
Az anyagi problémák éppúgy, mint a szürke hétköznapok kijózanítóan hathatnak még a legnagyobb boldogság közepette is. Mit tehetsz, ha a párkapcsolatodban mégis ezek dominálnak az érzelmek helyett?

Teszteld! Hozzá mennél feleségül?
Egyre többször játszol el a gondolattal, hogy az oltár előtt állsz a szerelmeddel? Akkor ideje tisztáznod magadban, hogy tényleg össze akarod-e kötni vele az életed, vagy csak az idő sürgetését érzed.

Olvass bele a Nők Lapja Psziché Párkapcsolat különszámába!

Vágyak az ágyban – Mersz beszélni róluk?
A szexuális vágy előbb-utóbb utat tör magának akkor is, ha tabuként őrizgetjük. Szakértőnkkel és olvasóinkkal annak eredtünk a nyomába, milyen ábrándjaink vannak, megosztjuk-e ezeket a párunkkal, és átadjuk-e olykor magunkat a bennünk szunnyadó erotikus fantáziáknak.

Érted, amit mondok, drágám?
Nézeteltéréseink során szavaink gyakran nem érnek el a párunkhoz. A viták megismétlődnek, és a konfliktus megmérgezi a kapcsolatot. Megfelelő kommunikációval azonban mindez megelőzhető. Sőt az intimitás is megerősödhet.
Tamássy Zsófia írása

Anyós-meny a ringben – Örök viszály vagy megoldható konfliktus?
A kék sarokban: az anyós, a pirosban: a meny. Ütések jobbról, pofonok balról. Viszonyuk gyakran hasonlít egy véget nem érő bokszmeccsre, ahol csak ritkán kiáltanak ki győztest. De miért is megy a harc? Megpróbáltuk kibogozni a szálakat, hogy eljussunk a viszály forrásáig és a megoldásokig.
Zádrovich Aliz írása

Miért lép félre a férfi?
Amikor kiderül, hogy a kapcsolatba belépett az a bizonyos harmadik, a legtöbb nő nem a férfival való viszonyára, hanem a „vetélytársra” fókuszál. Pedig ha szeretné megmenteni a szerelmüket, inkább magába kellene néznie, vajon párja miért máshol kereste a boldogságot.
Almási Kitti pszichológus írása

Az Apokalipszis lovasai – Hogyan rombolják a kapcsolatot?
A szerelem páros műfaj, ahol egy harmadik felbukkanása semmi jót nem ígér. Ha pedig a kapcsolatban nem is plusz egy, hanem mindjárt négy gonosz lovas tűnik fel, akkor végképp közel a vég. De még ilyenkor is megmenthető a viszony!
Mörk Leonóra írása

Jó, ha a párod a legjobb barátod?

Sokan vallják, hogy a párjuk előtt nincsenek titkaik. De ugyanazt és ugyanolyan mélységben osztjuk meg a társunkkal, mint a barátnőinkkel? Riportalanyaink és Geist Klára párterapeuta segítségével kerestük a választ.
Bóna Olívia írása

Olvass bele a Nők Lapja Psziché Párkapcsolat különszámába!MONO-POLI – Hogyan alkothatunk egy párt?
Amíg az európai és az amerikai kultúrában a monogám életmód elfogadott, számos, javarészt muzulmán országban a poligám házasság hódít. Ám ha közelebbről megvizsgáljuk, kiderül, korántsem ilyen fekete-fehér a helyzet.
Balázsy Panna írása

Egyedülálló ANYA társat keres
Szerelemre, biztonságra, érintésre mindenkinek szüksége van. De hol és hogyan találhat párt magának az, aki túl van már egy nehéz váláson, és egyedül neveli a gyerekét?
Vályi-Nagy Erika írása

Házasságleckék – nem csak kezdőknek

Állandóan veszekedtek? Már nem is emlékszel, mikor volt utoljára közös programotok? Csak mennek a napok, és szinte bedarál benneteket a napi rutin? Ha a kérdésekre többnyire igen a válasz, ideje észbe kapni, hátha a kapcsolatotok még menthető.
Jakab Kriszta írása

Csak gyerekkel lehetünk boldogok?
Ahány ház, annyiféle boldogság, és bármekkora tabu is ezt kimondani, a gyerek nem mindenkinek az életében áldás. Megkockáztatom, a fenti kérdést minden felnőtt embernek érdemes lenne feltennie magának, és önismerete teljes birtokában megadnia rá a választ – még családalapítás előtt.
Rácz Zsuzsa írása

Párban, mégis magányosan
Arra a kérdésre, hogy mi tesz minket boldoggá, a legtöbben azt válaszoljuk: az egészség és a harmonikus párkapcsolat. Mégis sokan vannak, akik belebetegednek az egyedüllétbe a társuk mellett. Hogyan lehet ezt az érzést feloldani, és újra visszatalálni egymáshoz?
Hidasi Judit írása

Ha a nő anya lesz – mit érez a férfi?
Kisbaba születik a családba. Az anyuka sürög-forog, szoptat, pelenkáz, együtt lélegzik a kicsivel. Az apuka meg úgy látja, hogy kiesett a pikszisből, ahová mindenáron vissza szeretne kerülni. Pedig sosem fog.
Krúdy Tamás írása

Családi boldogság vagy családi pokol?
Sokszor elnézegetem az emberek arcát – boldogságnak nyomát sem látom, a pokol különböző formáival annál gyakrabban találkozom. A boldogságot ugyanis a fájdalom elfogadása nélkül nem lehet elérni.
Dr. Csernus Imre írása

Olvass bele a Nők Lapja Psziché Párkapcsolat különszámába!Kapható az újságárusoknál a Nők Lapja Psziché idei első száma is!
A tartalomból:

  • Megnevelhetünk-e egy férfit?
  • Hogyan legyünk optimisták?
  • Ledöntjük a szextabukat – Interjú Mester Dórával és Lux Elvirával
  • Egy nap a pszichiátrián
  • A szülésről őszintén – Csodálatos élmény vagy komoly trauma?

 

Ha szeretnél előfizetni a magazinra, itt megteheted!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top