Életmód

A Facebook-profilunk miatt elbukhatunk egy állást?

Letiltod a Facebook-adatlapod mások elől, vagy minden pillanatodról beszámolsz az interneten? Ha éppen állást keresel, nem árt az óvatosság!

Az Észak-Illinois, az Evansville, valamint az Auburn Egyetem kutatásából kiderült, hogy sok HR-es a közösségi oldalon való szereplésed alapján meg tudja mondani, alkalmas vagy-e a megpályázott állásra. A tudósok arra kértek HR-szakembereket, hogy 500 ember személyiségét elemezzék csak Facebook-adatlapjuk alapján, öt személyiségjegy – nyitottság, barátságosság, lelkiismeretesség, érzelmi stabilitás és önzetlenség – mentén. A válaszadók többnyire egyformán értékelték az adatlapokat, és úgy vélték, hogy aki a személyiségjegyek értékelésekor magas pontszámokat ér el, az a későbbiekben jó munkatárs lesz. A munkahelyi teljesítmény szempontjából előrejelzéseik pontosabbak voltak, mint a pályázóval kitöltetett IQ-teszt eredményei.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top