Életmód

Lelki problémára is utalhat az allergia

Allergiás betegségünket nem csak a környezetünk válthatja ki, pszichés problémák is okozhatják.

Elfojtott vágyak
„Kineziológiai izomteszttel megállapítható, hogy testi vagy lelki problémával állunk-e szemben az allergia fellépésekor – mondja Király Erzsébet kineziológus. – Ha a psziché hozza létre ezt a reakciót, akkor általában elfojtott érzelmek vannak a háttérben. Az illető a környezetét zsarolja, mert figyelemre, szeretetre vágyik. A kineziológia ilyenkor egyénre szabott oldások sorozatával szünteti meg a betegség kiváltó okát.”

Lelkünk jelzései
Az allergia kialakulásában az öröklött hajlam, immunrendszerünk állapota és a környezeti hatások mellett a krízishelyzeteknek is fontos szerepük van. A feldolgozatlan lelki válságok ugyanis okozhatnak allergiás megbetegedéseket. Az intenzív személyiségfejlődés időszakaiban (gyerek- és ifjúkorban) gyakoribb az előfordulásuk.

A bűnbakok
Az allergiás reakciók mértékét negatívan befolyásolja a fáradtság és a stressz. A betegség megjelenését pedig kiválthatja a dohányzás a családban, a lakásban tartott háziállatok, valamint a kedvezőtlen lakó- és munkahelyi környezet is.

Árulkodó érzékenységek
Macskaszőr: A gyengédséget szimbolizálja. Amikor becézgetésre, simogatásra, szoros közelségre vágyunk, de nem merjük megvalósítani.
Poratka: Erre való érzékenység esetén a közvetlen környezetben, az otthonunkban és a munkahelyünkön rejlő problémákat érdemes kutatni.
Pollenek: Ez a fajta allergia arra utalhat, hogy nincs rendben a szexuális életünk, vagy a gyerekáldás várat magára.
Tejallergia: Egyértelműen az anya-gyerek kapcsolathoz vezethető vissza, az abban rejlő problémákra utal.
Lisztallergia: Az apához fűződő viszony negatívumait jelezheti.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top