Gondot okoz felidézni egy volt osztálytárs vagy a gyerek tanárának nevét? Néhány étel rendszeres fogyasztásával javíthatunk a memóriánkon. A piros és kék színű bogyós gyümölcsökben lévő kékes, vöröses festékanyag a kutatók szerint serkenti a vér áramlását az agyban. A vörösborban található rezveratrol szintén élesen tartja az elmét, persze csak mértékkel fogyasztva, és a spenótban, tofuban található vas is jó hatással lehet az agy frissítésére.
További ételek, melyek segíthetnek memória fejlesztésében, az agy egészségének megőrzésében:
- Paradicsom: a benne lévő antioxidáns hatású likopin a káros szabad gyökök elleni veszi fel a harcot.
- A tökmagban található cink is jó kiegészítője lehet egy memóriajavító étrendnek.
- A K-vitaminban gazdag brokkolit is érdemes az étkezések szereplőjévé avatnia azoknak, akiknek fontos a mentális egészségük megőrzése.