nlc.hu
Életmód
Ezt edd, hogy emlékezz!

Ezt edd, hogy emlékezz!

Néhány étel rendszeres fogyasztása segíthet a memória javításában.

Gondot okoz felidézni egy volt osztálytárs vagy a gyerek tanárának nevét? Néhány étel rendszeres fogyasztásával javíthatunk a memóriánkon. A piros és kék színű bogyós gyümölcsökben lévő kékes, vöröses festékanyag a kutatók szerint serkenti a vér áramlását az agyban. A vörösborban található rezveratrol szintén élesen tartja az elmét, persze csak mértékkel fogyasztva, és a spenótban, tofuban található vas is jó hatással lehet az agy frissítésére.

További ételek, melyek segíthetnek memória fejlesztésében, az agy egészségének megőrzésében:

  • Paradicsom: a benne lévő antioxidáns hatású likopin a káros szabad gyökök elleni veszi fel a harcot.
  • A tökmagban található cink is jó kiegészítője lehet egy memóriajavító étrendnek.  
  • A K-vitaminban gazdag brokkolit is érdemes az étkezések szereplőjévé avatnia azoknak, akiknek fontos a mentális egészségük megőrzése. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top