Életmód

Párkapcsolatban élő férfi társat keres – Válaszol a szakértő

Egy olvasónk Almási Kittitől kért tanácsot: fél év együtt járás után rájött, hogy barátja aktív tagja egy társkereső oldalnak.

Kedves Kitti!
Megismerkedtem egy fiúval egy internetes társkereső oldalon. Szimpatikus volt, hogy biztos egzisztenciával rendelkezik, és ő is vágyik már családra, akárcsak én. Rengeteg levélváltás után végre találkoztunk, és immár fél éve járunk. Eddig nagyon jól éreztem magam vele. Egyik este azonban azzal hívott fel a barátnőm, aki szintén regisztrált erre a társkereső oldalra, hogy ott a páromba botlott. Az első reakcióm az volt, hogy ez tévedés lesz, és azonnal utánanéztem a dolognak. Sajnos a barátnőmnek igaza volt, a párom ma is aktív felhasználó az oldalon, legutóbb tegnap éjszaka jelentkezett be, amikor ott aludtam nála. Nyomaszt a gondolat, hogy nem vagyok elég neki. Nem értem, miért ismerkedik még most is. Mi vonzza őt szinte minden este a net elé? Beszéljek vele erről, vagy ne tulajdonítsak jelentőséget neki? És ha találkozik mellettem más nőkkel is? Kata 

Párkapcsolatban élő férfi társat keresKedves Kata!
Sok olyan nő és férfi jár hozzám önismereti csoportokba, akik hasonló problémával küzdenek. Általában két tipikus helyzettel találkozom: az egyikben a partner nem is tervezi az elköteleződést, pusztán előadott valamit, amit a másik hallani szeretne. Ebben az esetben szüksége van egy állandó partnerre, aki mellett folytathatja a keresgélést. Nem érett arra, hogy elköteleződjön. Az ismerkedések által annyi sikerélmény éri, hogy így az önértékelését megtarthatja. Ez a legszomorúbb verziók egyike, mert ebben a partner nem törődik a másik érzéseivel és a tettei következményével. Ha nálatok is erről van szó, ebben a kapcsolatban méltatlan részt venned. A másik tipikus helyzet, hogy az illető vágyik egy tartós kapcsolatra, ám tele van szorongással. Ilyenkor a hezitálás tartja bizonytalanságban. Valóban nehéz kijelenteni, hogy megtaláltunk valakit, és ő illik hozzánk a legjobban. Talán a párod esetében is arról van szó, hogy mielőtt meghozna egy nagy döntést, jó érzés látnia néhány másik lehetőséget, amelyekről bebizonyosodik, hogy rosszabbak lennének. Ez megnyugtatja, mert növeli annak az esélyét, hogy jól választott. Ha nálatok éppen ez a helyzet áll fenn, érdemes megosztanotok a félelmeiteket egymással. A legfontosabb azonban az, hogy a párodat valóban ismerd meg, mielőtt hosszú távú terveket szövögetnél vele, hiszen könnyen félrevezethet az idealizálás folyamata.
 

Te miben hiszel?Olvasónk levele és szakértőnk válasza a Nők Lapja Psziché legfrissebb számában jelent meg.
A tartalomból:
  • „Instant megváltás nem létezik” – Interjú Müller Péterrel és Domján Lászlóval
  • Teszt – Hallgatsz a megérzéseidre?
  • Öt módszer a lelki békéért
  • A spiritualizmus reneszánsza
  • Ünnepre hangolva
  • Simítsd el a lelked ráncait
  • Te miben hiszel?
  • Hét lépés a mennyország – Zarándokutakon önmagunk felé

    Ha szeretnél előfizetni a magazinra, itt és most megteheted!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top