Psziché

Olvass bele a Nők Lapja Psziché téli számába!

Párkapcsolatról, a szeretet nyelvéről, az élet konfliktusairól is szól a Nők Lapja Psziché legfrissebb száma.

Hogyan mondjam el neked?
Amikor felszáll a rózsaszín köd, gyakran kimondjuk a kapcsolatra a végítéletet: elmúlt a szerelem, nincs értelme folytatni. Pedig ilyenkor jön csak az igazi munka. Meg kell tanulnunk úgy kifejezni az érzéseinket, hogy a másik tényleg szeretve érezze magát. Ez nem is olyan egyszerű, hiszen több szeretetnyelv és számtalan nyelvjárás létezik.
Zádrovich Aliz írása

Ismerd meg a szeretetnyelved! – Teszt pároknak
Ha eddig még nem derült ki, milyen szeretetnyelvet használtok a pároddal, akkor töltsétek ki a tesztünket. Megtudhatjátok belőle, hogy az elismerő szavak, a minőségi idő, az ajándékozás, a szívességek vagy a testi érintés a legfontosabb számotokra. Így még hatékonyabbá tehetitek a kommunikációtokat.

Olvass bele a Nők Lapja Psziché téli számába„Kezdetben csak a MIGRÉN volt közös bennünk” – beszélgetés Máté Krisztinával és Bárdos Andrással
Nő és férfi, anya és apa. Életük kész logisztikai bravúr, és örülnek, ha a nap végén szusszanhatnak egyet csendben, a plafont bámulva. De ebben az életmódban miként jut kifejezésre a szeretetnyelv? Van rá egyáltalán mód, hogy kibontakozhasson?
Szurovecz Kitti interjúja

Beszélhetők a szeretetnyelvek?
Szinte mindennap találkozunk egy új pszichológiai felfedezéssel vagy elmélettel, amely alapján boldogabbak lehetnek a kapcsolataink és az életünk. De ami ma divatos, az holnap már nem érdekel senkit. Ebben a nagy „zajban” kitűnni nem kis teljesítmény. A szeretetnyelveknek, úgy tűnik, mégis sikerült.
Krúdy Tamás írása

VALÓDI KÓR a képzelt betegség?
A legismertebb hipochonder Woody Allen, akinek előszeretettel mosolygunk fekete humorú öndiagnózisain. Ezt a kórt egyfajta allűrként tartják számon, pedig ennél komolyabb problémáról van szó. A számok magukért beszélnek: Magyarországon minden nyolcadik ember képzelt beteg.

Irányítsd a konfliktusaidat! Kipróbáltuk az asszertivitástréninget
Az élet tele van konfliktusokkal: a főnök pluszmunkát akar ránk sózni, a kollégák keresztbe tesznek, az anyós mindig mindent jobban tud. Az indulatok hevében ritkán kezeljük jól ezeket a helyzeteket. Az asszertivitástréningen viszont begyakorolhatjuk, hogyan álljunk ki hatékonyan önmagunkért.
Zádrovich Aliz riportja

A tehetség kötelez
Rendszeresen a kamera előtt pózolni vagy sportversenyeken teljesíteni igen komoly próbatétel, még egy felnőttnek is. Vajon akinek már gyerekkorában felfedezik a tehetségét, annak csak előnye származik ebből? Erre kerestük a választ három családdal.
Szurovecz Kitti írása

Földön járó angyalok
Köztünk élnek. Előttünk állnak a közértben, mellettünk kapaszkodnak a buszon, ugyanolyan csekkeket kapnak, mint mi. Csak nekik az a küldetésük, hogy szebbé tegyék a világot.
Pór Attila riportja

Introvertáltak forradalma? – A befelé fordulók érvényesülhetnek ebben a világban?
Szinte társadalmi elvárás, hogy nyitottak, beszédesek, humorosak és lazák legyünk. Akadnak azonban olyanok, akiknek ez nehezebben megy, mert csendesebbek, befelé fordulók. Pedig az introvertáltságnak is megvannak az előnyei és lehetőségei, amelyek csak arra várnak, hogy felfedezzük őket.
Tóth Lisy írása

Ha szeretnél előfizetni a magazinra, itt megteheted!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top