Aktív nyár 2017

Horvátországi nyaralás kisgyerekkel

A tengerparti nyaralás megszervezése nem könnyű feladat, ha kisgyerekkel tervezünk nekivágni az útnak. Számtalan tényezőt kell figyelembe venni a távolságtól a szálláson át a tengerpartig. Íme néhány tipp!

Ha kisgyerekkel vágunk neki autóval a családi nyaralásnak, az elsődleges szempont a távolság, hiszen egy bölcsődés, óvodás vagy kisiskolás számára megterhelő egy 10-12 órás út akkor is, ha egyébként sokat utazik autóval. Amennyiben tengerpartra készülünk vele, a legkézenfekvőbb úti cél Horvátország, amely nemcsak közel van, de jó infrastruktúrával rendelkezik, ráadásul a legtöbb helyen már kínálnak családbarát szállásokat.

A Magyarországhoz legközelebb eső területeket – Opatija, Lovran, Rijeka – végig autópályán, gyorsan, akár öt óra alatt el lehet érni. Ezeknek a területeknek azonban hátrányuk, hogy nincs homokos partjuk, rendszerint köves, sziklás, illetve betonból kiépített strandokon lehet bejutni a vízbe…

Cikk folytatása a Caféblogon!

Horvátországi nyaralás kisgyerekkel

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top