Aktív nyár 2017

Különleges gyerektáborok! 2. rész

A természet és az állatok közelsége, jó levegő, árnyas-ősfás környezet, élménytenger, új tapasztalatok, rengeteg játék – és mindez egy táborban! Méghozzá hazánk állatkertjeiben, ahol pedagógusok és állatgondozók évről évre nagy sikerrel szervezik meg a nyári gyerekprogramokat.

Különleges gyerektáborok! 2. részŐk is dolgozhatnak az állatok körül

Többek között a Fővárosi Állat- és Növénykert, a Veszprém ZOO, a nyíregyházi állatkert és a szegedi Vadaspark is évről évre megszervezi a maga állatkerti gyermektáborát, rendkívül színes és élvezetes programokkal, melyeket főként a kisiskolásokra alapoznak. A résztvevők, amellett hogy az állatkert és a természet adta örömeket élvezhetik, kivehetik a részüket olyan kiváltságokból is, mint az állatok etetése, gondozása. A gyerekek az állatkertek dolgozóitól választ kapnak minden kérdésükre, kezdve attól, hogy tényleg nyálkás-e a kígyó teste, egészen odáig, hogy mi mindenre terjed ki egy állatgondozó munkája, és természetesen a kert lakóinak simogatása is napi program.

Bepillantást nyerhetnek abba is, hogyan mentik meg a dolgozók a sérült kismadarakat. Emellett rengeteget játszanak a szabadban, és csak úgy szívják magukba a friss tudást a természet szeretetével együtt – anélkül, hogy tudatos szinten észrevennék: ami történik, az számukra egyben tanulmányút is, és a megszerzett ismereteket később ösztönösen használják majd biológia-, vagy épp környezetismeret-órán – arról nem beszélve, hogy az állatokkal való foglalatoskodás, vagy akár csak a körülöttük sündörgés is rendkívül jó hatással van a gyerekek lelkére.

Nem olcsó, de hatalmas élmény

A programba az állatkertek gyakran beiktatják a növényvilág megfigyelését is, a táborvezető együtt járja a természetet a gyerekekkel, és különböző, játékos feladatokon keresztül éri el, hogy a nebulók tekintetében érdeklődés csillanjon. Fontos tudni, hogy az állatkertek zöme szállást nem biztosít a táborozóknak, hiszen erre nincsenek berendezkedve, ezért érdemes a lakóhelyünkhöz közelit választani, ahová kényelmesen el tudjuk vinni reggelente a gyereket, gyerekeket. A táborok – egyhetes turnusban – igen változó áron elérhetőek: van, ahová már 23 000 Ft-ért is mehetünk napi háromszori étkezéssel, van, ahol ugyanezért 50 000 Ft-ot kell kifizetnünk. Az állatkerti nyári tábor nem tartozik a legolcsóbbak közé, azonban ha alaposan szétnézünk a lehetőségek között, ügyesen spórolhatunk, gyermekünknek pedig egész biztosan életre szóló élményben lesz része a nyáron.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top