Aktív nyár 2017

Különleges gyerektáborok – 3. rész

A legtöbb pedagógus egyetért abban, hogy a gyerekek a misztikum és a mesék világán át közelíthetőek, és nyithatók meg leginkább. Egy nehezen oldódó, félénk nebuló számára ideális választás lehet a Harry Potter varázsországára épülő nyári tábor.

Különleges gyerektáborok - 3. részTöbbek között az óbudai Bilimbó Házában bukkanhatunk mesetáborokra, ha azt szeretnénk, hogy a csemeténk a szünidő napjaiban felfedezzen egy új világot. „Sokféle nyári programot szervezünk gyerekeknek, azonban a mesékhez és a misztikumhoz fűződők azok, amelyek a legnépszerűbbek – meséli Berdó Andi, az intézmény igazgatója. – A varázslók és boszorkányok táborunkban például egészen átszellemülnek a gyerekek, nagyon izgalmas számukra a program, amely tartalmaz kézműves-foglalkozásokat, ahol maguknak készíthetik el a mágikus tárgyakat, mint például varázslósisakot, seprűt vagy varázspálcát, sőt még bájitalt is készítenek az erről szóló órán. A játékos vetélkedők is mind a varázsvilághoz kapcsolódnak, a pedagógusok a gyerekekkel együtt, hatalmas lelkesedéssel járják körül az egész témát. Amuletteket, talizmánokat készítenek, amelyek később nagy becsben tartott szerencsetárgyaik lesznek. A programba különböző ügyességi és logikai játékokat is beépítünk, emellett nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a kicsik azért tanulják meg különválasztani a mágikus világot a valóságtól.”

A táborba két korcsoportban, 2-től 4, valamint 4-től 9 éves korig várják a gyerekeket. A turnusvezető pedagógusok szerint a részvétel különösen jót tesz azoknak, akik nehezebben nyílnak meg, hiszen a különböző helyzetgyakorlatok és a csoportos feladatok jó közeget biztosítanak ahhoz, hogy a kicsik elengedjék a gátlásaikat és egészséges önbizalomra tegyenek szert.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top