Aktív nyár 2017

5 DIY játék gyerekeknek az unatkozós nyári napokra – 1. rész

Íme, 5 egyszerűen és olcsón elkészíthető, ámde izgalmas "home made" játék a családnak az unatkozós napokra!

Házi puzzle

Az alábbi házi puzzle elkészítéséhez nincs szükségünk másra, csak egy minél nagyobb méretű posztóra, filctollra és különböző tárgyakra a lakás bármely pontjáról. Már az eszközök kiválasztásához is kérhetjük a gyerkőc segítségét, hiszen ez is szórakoztató! Ha megvan minden kellék, akkor álljunk neki, és egyenként, a posztón elszórva rajzoljuk körbe őket. Minél több van belőlük, annál izgalmasabb a végeredmény. Ha pedig készen vagyunk, rendezzünk versenyt: ki lesz az, aki leggyorsabban megtalálja mindennek a helyét ezen a különleges szőnyegen!

5 DIY játék gyerekeknek, az unatkozós, nyári napokra - 1. rész


Izgalmas labdapálya

Ehhez az izgalmas kisautó- vagy épp labdapályához nincs szükségünk másra, csak kartondobozra, szigetelőszalagra, ollóra, ragasztóra, valamint egy tucat papír törlőkendő gurigájára, és vagy kétszer annyi WC-papír-gurigára. Első lépésként alakítsuk ki a dobozból a tálcaformát az olló és a szigszalag segítségével, majd ha ez megvan, vágjuk félbe vízszintesen a papírgurigákat. Az így született “utakat” a fotónak megfelelően ragasszuk, rögzítsük a kartondobozhoz. Várjuk meg, amíg megszárad a ragasztó, majd támasszuk a falhoz, és már kezdődhet is a játék a kisautókkal vagy épp a pingponglabdákkal.

5 DIY játék gyerekeknek, az unatkozós, nyári napokra - 1. rész


Álmodjunk együtt társasjátékot!

Mennyivel izgalmasabb olyan társasjátékkal játszani, amelyet a szereplőktől a környezetig és a szabályok megalkotásáig mi magunk álmodunk meg, együtt a gyerekkel! Ráadásul nincs szükségünk hozzá másra, csak néhány színes gombra vagy bábura, dobókockára, egy nagy kartonlapra, színes filctollakra és egy jó adag fantáziára. Akár órákra is leköthetjük a gyereket vagy a gyerekeket a tábla megrajzolásával, és amikor kész van, kezdődhet is az izgalmas játék – ideális program egy esős, nyári délutánon a nagymamánál.

5 DIY játék gyerekeknek, az unatkozós, nyári napokra - 1. rész


Palackbowlingra fel!

Kiürült félliteres műanyag palackok egy csoportja, némi színes festék, alkoholos filctoll, valamint egy teniszlabda, vagy épp kisméretű gumilabda – ennyi kell csak, ahhoz, hogy házi bowlingpályát készítsünk. A feladat a következő: fessük be a palackokat különböző színekkel, majd ha megszáradtak, alkoholos filctollal írjuk rájuk, melyik hány pontot ér. Sorakoztassuk fel őket, akár a profik, és már kezdődhet is a borogatás – a palackokba tölthetünk vizet, hogy ne legyen túlságosan könnyű dolgunk!

5 DIY játék gyerekeknek, az unatkozós, nyári napokra - 1. rész


Bocsássuk vízre a parafa vitorlásokat!

Ezekhez a kedves parafa vitorlásokhoz nincs szükségünk másra, csupán jó néhány parafa dugóra, fogpiszkálókra és némi színes papírra, filcre, zöld levélre ahhoz, hogy a hajók vitorláinak is életet adhassunk. Fogjunk a kezünkbe két dugót, szúrjuk keresztül őket fogpiszkálóval, hogy eggyé váljanak. Az egyikbe merőlegesen is állítsunk fogpiszkálót, hogy aztán ráfűzhessük a levél- vagy papírvitorlát. Ha kész, rögzítsük a minihajónkat egy hosszú zsineghez, amelynek végére újabb parafa dugót kötünk, hogy a kicsi kedvére irányíthassa a gumimedencében, vagy éppen a kerti tóban az újdonsült hajóját!

5 DIY játék gyerekeknek, az unatkozós, nyári napokra - 1. rész

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top