Aktív nyár 2017

Így verik át a nyaralókat

Elsősorban a tengerpartra készülők óvakodjanak.

Szállodavezetők és orvosok csapják be a bolgár tengerpartokon nyaralókat: tetemes összegeket kérnek el egy-egy orvosi vizsgálatért. Egy-egy orvosi látogatás akár 600 euróba (átszámítva mintegy 184 ezer forintba) is kerülhet a kevésbé körültekintő nyaralók számára.

Sok orvos a Fekete-tengerhez teszi át székhelyét nyárra, hogy ott praktizáljon. Kevesen jelentkeznek azonban be, hogy megspórolják az adót és egyéb költségeket. Hogy ne keltsenek feltűnést, elsősorban házhoz mennek, amiért magas díjat számolnak fel.

Az orvosok összedolgoznak a szállodásokkal, a szállások személyzetével és a taxisofőrökkel. Ők az orvosi ellátásra szoruló turistákat nem a kórházba irányítják, hanem – természetesen bizonyos jutalék fejében – magánorvosokat szerveznek nekik.

Mit tehetünk? Az orvosi ellátásért tanácsos mindig hivatalos helyre menni és bemutatni a betegbiztosítást igazoló iratokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top