Szalonnafagyi
Hozzávalók:
- 15 dkg bacon
- 2,5 dl tejszín
- 2,5 dl tej
- 4 nagy tojás sárgája
- 4 dkg Muscovado cukor
- 3 ek juharszirup
A szalonnát vékonyt csíkokra vágjuk és serpenyőben pirosra sütjük (közepes lángon, majd nagy lángon pirítom). A pirult szalonnadarabok felét papírra szedjük és a maradék részhez hozzáöntjük a tejszínt és a tejet. Felforraljuk és 10 percig rotyogtatjuk. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáöntjük a leszűrt tejes folyadékot (a benne főtt szalonnát kidobjuk, az íze úgyis kiázott már) lassan a tojásos részhez keverjük. Visszatesszük a tűzre és besűrítjük. Ha a fakanál hátuljára az ujjunkkal csíkot tudunk húzni, kész is van. Alaposan kihűtjük. Belekeverjük a juharszirupot, majd fagyigépben elkészítjük, vagy botmixerrel félóránként átkeverjük és kihűtjük.
Gorgonzolás fagyi
Hozzávalók:
- 1 dl tej
- 1,5 dl tejszín
- 10 dkg lágy gorgonzola
- 20 dkg mascarpone
- 1 ek méz
- 1 ek porcukor
A mascarponét a gorgonzolával, a cukorral és a mézzel eldolgozzuk. A tejet, tejszínt összeöntjük, majd a mascarponés résszel elkeverjük. Fagyigépben elkészítjük, vagy botmixerrel félóránként átkeverjük és kihűtjük.
Bazsalikomos citromfagyi
Hozzávalók:
- 5 dl lecsepegtetett natúr joghurt, de még jobb a görög vagy török joghurt
- 2 citrom kifacsart leve
- 4 ek porcukor
- 8-10 levél bazsalikom
A joghurtot a cukorral és a citromok facsart levével kikeverjük. A bazsalikomot apróra vágjuk és a fagyialaphoz keverjük. Fagyigépben elkészítjük, vagy botmixerrel félóránként átkeverjük és kihűtjük.
Még mindig nem elég fagyiból? Íme, a nagy fagyizóteszt!