Grill

Így készülj egy nyáresti kerti bulira!

Itt a nyár, itt a jó idő, itt a kerti partik szezonja. A meleg nyári estéken nincs is jobb program, mint összehívni a barátokat vagy a családot és a kertben élvezni egymás társaságát. Ehhez kötődően mutatunk néhány tippet, amivel még kellemesebb lehet az estéd.

Késés vagy pontosság?

Örök kérdés, hogy illik-e néhány percet késni, ha vendégségbe megyünk. Sokan úgy gondolják, hogy udvariatlanság másodpercre pontosan érkezni, mások viszont pont az ellenkezőjéről vélekednek. Márai Füveskönyvében például mindössze 15 perc késést tart megbocsáthatónak.
Kinek van igaza? Az biztos, hogy ha kisebb összejövetelre vagyunk hivatalos, semmiképpen sem szerzel jó pontot a késéssel. Ha viszont egy hatalmas kerti bulin számítanak a jelenlétedre, belefér, ha néhány perccel a megadott időpont után csengetsz.

Milyen ajándékot vigyünk?

A jó ajándék kiválasztása sokaknak okoz gondot. A virág csak a háziasszonyé, a bor pedig nem mindig jó választás. A legjobb, ha olyan ajándékot választasz, amit a házigazda és vendég egyszerre élvezhet, ami megkoronázza az estét és méltó a remek pillanatokhoz. Egy doboz Raffaello például tökéletes választás a hasonló különleges alkalmakra.

Így készülj egy nyáresti kerti bulira!

Hogyan díszítsük fel a kertet?

A nyári kerti bulikban az a jó, hogy a természet már félig gondoskodott a díszítésről. A frissen nyírt fű illata és a lemenő nap sugarai eleve kellemes hangulatot varázsolnak, amit néhány ügyesen elhelyezett kerti lámpással tudsz fokozni. A mécsesek mellett fehér lampionokkal is érdemes feldobni a kertet. Hiszen nyáron a zöld mindenképpen hangsúlyos szín, amihez remekül illik a fehér.
Fehér kerti bútorokkal ráadásul még tovább tudod fokozni a hatást. Ha éppen nincs kéznél fehér fa bútor, akkor sem kell lemondanod a mediterrán hangulatról. Használj lepedőket, fehér abroszt, illetve takarókat és máris délies ruhát kapott a kerted. Egy-két vintage stílusú kiegészítővel tökéletes lesz a hajnalig tartó kerti bulira.   

Mivel várjuk a vendégeket?

Ha nem kifejezetten vacsorára hívtad össze ismerőseidet, akkor nem szükséges meleg étellel várnod őket. Az a fontos, hogy a hajnalig tartó beszélgetésekhez, a jó társasághoz és a varázslatos nyári hangulathoz méltó finomsággal kínáld meg őket. Mondjuk egy tál hófehér Raffaellóval, hiszen a vendégeid megérdemlik a különleges kényeztetést.    

Mi legyen a program?

Nagy kérdés, hogy a bulira készüljünk-e külön programmal. A beszélgetős, leülős kerti bulik tökéletesek arra, hogy élvezzük egymás társaságát. Érdemes tehát feldobni egy jól kitalált játékkal. Egy laza program a parti elején megadja az alaphangot és segíti az ismerkedést. A közös nevetés és néhány vicces történet egyaránt elengedhetetlenek egy felejthetetlen, szórakoztató estéhez. Akárcsak néhány szem Raffaello, ami tökéletes kiegészítője a felhőtlen, nyáresti szórakozásnak.

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top