Grill

Szezonja van: 3 klasszikus fagyi

Ha valaki egyszer ráérez a házi fagyikészítés ízére, akkor beindul az üzem, és a család eheti a jobbnál jobb édességet. Most három egyszerű recept következik.

Szezonja van: 3 klasszikus fagyi Klasszikus sztracsatella

Hozzávalók:

  • 2,5 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 5 dl habtejszín
  • csipet só
  • 1 rúd vanília
  • 6 tojássárgája
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 15 dkg 65%-os csokoládé

A tejet, a cukrot, 2,5 dl tejszínt és a sót egy lábosban felmelegítjük. Belekaparjuk a vaníliarúd magjait, és beletesszük a rudat is. Lefedjük, 30 percig állni hagyjuk. A maradék tejszínt egy nagy tálba öntjük. A tojássárgájákat kissé felverjük, majd folyamatos kevergetés közben ráöntjük a meleg vaníliás keveréket (a vaníliarudat kidobjuk). Az egészet visszaöntjük a lábosba, majd mérsékelt láng felett, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik, és bevonja a kanál hátoldalát. A maradék tejszínre szűrjük a vaníliakrémet, és a tálat hideg vízbe állítva addig keverjük, amíg lehűl. Hűtőben teljesen lehűtjük, majd fagylaltgépbe öntjük a masszát. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, és miközben a fagylaltgép keveri a masszát, vékony sugárban belecsorgatjuk a forró csokoládét. Az így azonnal megszilárdul, és apró darabokra törik. Amikor a fagylalt megfelelő állagúra fagyott, lefagyasztjuk, vagy azonnal fogyasztjuk.

Szezonja van: 3 klasszikus fagyi Krémes csokoládéfagylalt

Hozzávalók:

  • 4 dl cukrozott sűrített tej (2 tubus)
  • 2 dl tej
  • 2 dl habtejszín
  • 17 dkg min. 65%-os csokoládé
  • 2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • csipet só
  • 1 teáskanál vaníliakivonat vagy fél vaníliarúd kikapart magja
  • 4 teáskanál kukoricakeményítő
  • 2 evőkanál hideg víz

A sűrített tejet, a tejet és a tejszínt közepes láng felett felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a kis kockákra tört csokoládét és a kakaóport, addig keverjük, amíg a csokoládé felolvad, a kakaó feloldódik. Hozzákeverjük a sót és a vaníliakivonatot/a kikapart vaníliamagokat. A keményítőt kikeverjük a hideg vízzel, majd a csokoládés masszához keverjük. Visszatesszük a tűzre, és közepes láng felett 5 percig főzzük, amíg kissé besűrűsödik. Hagyjuk a fagylaltot kihűlni, majd mélyhűtőbe tesszük legalább 5 órára.

 

 

 

Szezonja van: 3 klasszikus fagyi Áfonyás joghurtfagylalt

Hozzávalók:

  • 35 dkg natúr joghurt
  • 15 dkg cukor
  • 2 teáskanál frissen facsart citromlé
  • 35 dkg áfonya

Botmixerrel leturmixoljuk a joghurtot a cukorral és a citromlével. Amikor a cukor felolvadt, hozzáadjuk az áfonyát, de éppen csak összetörjük a gyümölcsöt.

Lehűtjük a masszát, és fagylaltgépbe öntve krémesre fagyasztjuk.

Gép nélkül is elkészíthető: a kész masszát egy lapos edénybe töltjük, majd félóránként néhányszor botmixerrel átkeverjük, hogy megfelelő állagú legyen.

 

 

 

 

 

 

Szezonja van: 3 klasszikus fagyi Cseresznyés jégkrém

Hozzávalók 4 darabhoz:

  • 50 dkg cseresznye, magozva
  • 1 evőkanál méz

A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk, a mézzel leturmixoljuk. Ízlés szerint adhatunk hozzá kevés citromlét is. Jégkrémformába töltjük, és 4-5 órára a mélyhűtőbe tesszük.

A receptek a Nők Lapja Konyha Konyha júniusi számában jelentek meg. Fizess elő rá te is! 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top