A nyár egyik legtrendibb hűsítő – és persze – alkoholos itala nem más, mint a sangria, ami otthon is pikk-pakk elkészíthető. Íme a recept:
Hozzávalók
• 1 narancs kockázva vagy szeletelve
• 1 üveg spanyol vörösbor (persze nem kötelező a spanyol bor, de mégiscsak spanyol italt készítünk)
• 400 ml rozé
• 50 ml brandy
• 50 ml édes likőrbor (pl. malaga)
• a szezon gyümölcsei kockázva (pl. eper, alma, barack…)
• 500 ml buborékos narancslé
• jég
Elkészítés
Tegyük a narancskockákat egy nagy üvegtál vagy kancsó aljára, majd egy törőfa (muddler) segítségével nyomjuk ki a narancs levét! Adjuk hozzá a bort és a többi szeszes italt, fedjük le, majd tegyük a hűtőbe egy órára! A lehűlt italhoz adjuk hozzá a gyümölcsöket és a narancslevet! A bármixerek ez utóbbit nem szokták mindig hozzátenni, csak az ital felöntéséhez használják – főleg a nagyon részeg vendégeknél! Ha az ital nem elég édes, cukorszirupot vagy barna cukrot adhatunk hozzá! Díszítéshez használhatunk fahéjat, csillagánizst és mentát is!