Rákok chilis-lime-os pácban
Hozzávalók:
- 20 garnéla
- 2 lime
- 1,5 dl olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- Fél tk őrölt chili
- Só
- Frissen őrölt bors
A rákokat megmossuk. A fokhagymákat megpucoljuk, majd lereszeljük, az olajjal és a lime facsart levével összekeverjük. A chilivel, sóval, borssal fűszerezzük. A rákokat beleforgatjuk, majd 5-8 perc alatt mindkét oldalát meggrillezzük. Tűzhetjük nyársra is, úgy könnyebb bánni velük, nem esnek a rácsok közé!
Busaszelet gyömbérrel és édesköménnyel
Hozzávalók:
- 4 busaszelet
- só
- frissen őrölt bors
- 2 cm gyömbér reszelve
- fél dl olívaolaj
- 2 édeskömény
A gyömbért megpucoljuk, majd finomra reszeljük és az olajba keverjük. A halszeleteket sózzuk-borsozzuk és a gyömbéres páccal finoman megkenjük. Az édeskömények külső burkát leszedjük, ha kisebb, akkor félbe, ha nagyobb, akkor kisebb darabokra vágjuk, majd megkenjük a gyömbéres páccal. A hallal egyidejűleg grillezzük.
TIPP: Az édesköményt fóliába is csomagolhatjuk, és úgy is süthetjük!
Tintahalkarikák római köménnyel és sült paradicsommal
Hozzávalók:
- 40 tintahalkarika (friss)
- só
- frissen őrölt bors
- 1 citrom leve
- kevés római kömény
- koktélparadicsom
- 2 ek olívaolaj
A tintahalkarikákat megmossuk, leszárítjuk. A citrom levével eldolgozzuk a fűszereket, majd hozzáadjuk az olajat. Ebben mártjuk meg a karikákat és grillserpenyőben a grillrácson megsütjük, így nem esnek a lángok közé a karikák. Ahogy készítjük, tehetünk melléjük koktélparadicsomokat, isteni édesre sülnek!