nlc.hu
Grill
Tarts mediterrán pikniket!

Tarts mediterrán pikniket!

Ha már unod a fasírtos szendvicset és a kovászos uborkát, akkor jöhet valami izgalmasabb, pléden fogyasztható fogás.

Tarts mediterrán pikniket!Feta sajtos, aszalt paradicsomos szendvicskenyér

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 5 g száraz élesztő
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál joghurt
  • 1 dl tej, csipetnyi só
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 kiskanál őrölt piros paprika
  • 3 szál újhagyma, felaprítva
  • 250 g feta sajt elmorzsolva
  • 3 evőkanál felaprított kapor
  • 6 db aszalt paradicsom, apróra vágva

Tegyük egy tálba a lisztet, élesztőt, sót, tojást, joghurtot, olajat és a tej hozzáadásával dolgozzuk össze a tésztát. Takarjuk le és tegyük a tálat meleg helyre addig, amíg a massza a kétszeresére megemelkedik (kb. egy óra múlva). Ekkor adjuk hozzá a többi összetevőt: a felaprított újhagymát, kaprot, aszalt paradicsomot, morzsoljuk bele a fetasajtot és gyúrjuk bele a tésztába. Letakarva pihentessük legalább egy félórát!

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Egy hosszúkás sütőformát béleljünk ki sütőpapírral és tegyük bele a tésztát. Süssük kb. 25-30 percig! Végezzünk tűpróbát! Amikor kihűlt, szeletelve, salátával fogyaszthatjuk.

Tarts mediterrán pikniket!Citromos, fokhagymás oldalas, paradicsomos babsalátával

Hozzávalók a páchoz:

  • 2 citrom kifacsart leve és lereszelt héja
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál őrölt piros paprika
  • 1 kiskanál szárított kakukkfű
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 2 kiskanál méz
  • 80 dkg sertésoldalas

Keverjük össze a pác hozzávalóit és forgassuk meg benne a húst. Hagyjuk benne érlelődni néhány órára vagy egy éjszakára.

Süssük grillrácson vagy sütőben! Tálalhatjuk a feta sajtos, aszalt paradicsomos szendvicskenyérrel, és paradicsomos babsalátával.

A salátához:

  • 1 doboz fehérbab-konzerv
  • 1 lila hagyma
  • 2 paradicsom
  • néhány darab olívabogyó
  • néhány friss fűszerlevél: oregáno, menta
  • 2-3 evőkanál citromlé
  • 2-3 evőkanál olívaolaj

A salátához aprítsuk fel a lila hagymát és szeleteljük fel a paradicsomokat, az olajbogyót és a friss fűszereket (menta, oregáno). Keverjük mindet össze a lecsöpögtetett konzervbabbal és locsoljuk meg citromlével, olívaolajjal.

Tarts mediterrán pikniket!Kardamomos, fahéjas almás kuglóf                            

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • fél kiskanál só
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 1 kiskanál őrölt kardamom
  • 225 g puha margarin
  • 180 g cukor
  • 2 tojás
  • 2 alma lereszelve
  • 2-3 evőkanál tej

Egy mély tálban keverjük össze a lisztet a fahéjjal, kardamommal, sóval és sütőporral. Krémesítsük össze a puha vajat a cukorral, egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd a lereszelt almát. Dolgozzuk össze a két masszát, és lazítsuk a tésztát néhány kanál tejjel. Kenjük ki vajjal és liszttel a mini kuglófformákat, töltsük háromnegyed részéig a masszát, és 170 fokos sütőben 25-30 perc alatt süssük készre.

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top