Hurrá nyaralunk

Celebtravel – Így romantikázott Párizsban Végh Judit és férje

Párizs a romantika városa. Nem véletlen, hogy a Jóban Rosszban színésznőjét is egy párizsi utazással lepte meg kedvese születésnapja alkalmából.

Celebtravel - Így romantikázott Párizsban Végh Judit és férje


– Melyik a  kedvenc helye, ha nyaralásról van szó?

– Nagyon szeretek utazni, különösen olyan helyekre, ahol sok a látnivaló, mivel inkább az aktív pihenés híve vagyok. Afrika hihetetlen élmény volt, hiszen egy egészen más kultúrával ismerkedhet meg az ember, és Amerika is lenyűgözött, Bence születése előtt az utolsó kettesben töltött nyaralásunk volt a párommal, Péterrel. Nemrégiben ünnepeltem a születésnapom, amikor meglepetésképp egy párizsi utat kaptam.

– Kiknek és miért ajánlja ezeket a helyeket?
– Párizst előszeretettel tudom ajánlani kisgyerekes családoknak is, mivel nagyon jó programlehetőségek vannak, és a tömegközlekedés is praktikus. Néhány perc alatt kényelmesen eljutsz a város különböző pontjaira. Rengeteg a látnivaló, és a szóbeszéddel ellentétben a franciák is nagyon kedvesek.

Celebtravel - Így romantikázott Párizsban Végh Judit és férje

 

– Mi az, amit itt mindenképpen látni kell?
– A két leghíresebb templomhoz szerintem mindenkinek érdemes ellátogatnia, a Sacre-Coeur és a Notre Dame kívül-belül csodásak. Az egykori börtönként is funkcionáló Conciergerie épületegyüttesben például Marie Antoinette rekonstruált celláját is megnéztük, és rengeteg kivégzés helyszíne volt ez, valóban hátborzongató emlékeket őriznek azok a falak. Az Eiffel-toronyban is jártunk. A tériszonyom miatt csak a második emeletig jutottunk, de valóban csodás a kilátás. A Szajna-parton tett séták is gyönyörűek.

– Mi az, amit rendszeresen itthon hagy utazás előtt, ami kimarad a bőröndből?
– A párizsi utazás érdekesen alakult ilyen szempontból, mivel Péter pakolt nekem össze a meglepetésútra. A ruháim között alig találtam egymáshoz illő darabokat, és még a dezodorom is kimaradt a bőröndből, de  beszereztük ott, amit muszáj volt pótolni. Amúgy amióta anya vagyok, nagyon megfontoltan pakolok, így már nem jellemző, hogy otthon hagynék valamit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top