Hurrá nyaralunk

Itt nyaral idén a magyarok fele

Népszerűek az élményfürdők és a termálvizek, de van, aki méregtelenítő kúrán is szívesen részt venne nyaralás közben.

Az idén nyaralást tervezők közel fele Nyugat-Magyarországot választja – derül ki abból az országos felmérésből, amelyet a hévízi NaturMed Hotel Carbona készített az Ipsos Observer Magyarország által biztosított adatok alapján. A második legnépszerűbb úti cél valamelyik európai ország: a nyaralást tervezők 29 százaléka európai országba készül a nyáron. Kevesen mennek viszont más földrészekre: a nyaralók alig 4 százaléka jelezte, hogy Európán kívüli utat tervez idén.
 

A magyarok fele Nyugat-Magyarországon nyaral az idén

 

A kutatás arra is kitért, hogy belföldi hotel választása során milyen szolgáltatások fontosak a vendégek számára. A válaszadók kívánságlistája élén a saját szabadtéri élményfürdő és termálvízforrás szerepelt. Gyerekekkel érkezők számára ugyanakkor az is lényeges, hogy a hotel az egész család számára kínáljon programlehetőségeket. Sokan gondolnak a hasukra, így a hazai és nemzetközi ételkülönlegességeket kínáló konyha szintén csalogató a vendégek számára. A kulináris élvezetek és a szórakozás mellett egyre többeknek fontos az egészségük is, így a belföldi hotelválasztás kiemelt szempontjai között szerepel, hogy a szálloda rendelkezzen sokféle egészségmegőrzési és terápiás szolgáltatással.

A reprezentatív kutatás arra is választ keresett, hogy a magyarok egy wellness- és gyógyszálloda-szolgáltatási palettájából melyeket vennék igénybe legszívesebben. A sláger a „relaxáló, pihentető kezelések” voltak, de nyaralásuk során sokan szívesen vennének részt olyan komplex egészségprogramon, amely több területet is érint. Sőt olyan komoly önmegtartóztatást igénylő programokra is fogékonyak voltak a válaszadók, ilyen például egy méregtelenítő kúra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top