Hurrá nyaralunk

Hosszú hétvége: itt van telt ház, itt találsz még szállást – körkép

Alig pár nap van még hátra a hosszú hétvégéig. Elutaznátok, de nincs még szállásotok? Eláruljuk, hol kell már telt házra számítani, és merre érdemes még elindulni. Netes szállásfoglalási tanácsok, kifejezetten a hosszú hétvégére.

Tömeg a Balatonon

 Eldugott gyöngyszemek

Érdemes kisebb és nem annyira frekventált településeket is felkeresnünk, azaz felfedezni  Magyarországot, hiszen ezeken a helyeken igazán remek szálláslehetőségeket találhatunk, és mindezt elfogadható áron. Aki pedig csendes nyugalomra vágyik a nyári melegben, annak különösen érdemes Zala megye kis falvaiban és akár az Őrségben szálláshely után néznie.

Az augusztus 20-ai hétvégére minél előbb érdemes szállást foglalnunk, mert várhatóan augusztus 16-a után már nagyon nehéz lesz a népszerű településeken megfelelő helyet találnunk. „Már most látszik, hogy a Balaton melletti települések kezdenek »megtelni«, azaz Füred, Siófok és a déli part frekventált fürdőhelyeire, valamint a nagyobb fürdőközpontokba, például Hajdúszoboszlóra, már most is nagyon nehéz lesz jó áron elutazni” – mondta Szigetvári József, a szallas.hu ügyvezetője. Bár sokunknak csak egy-két napra kellene, érdemes számításba venni, hogy a népszerű üdülőhelyeken ennyi időre nemigen adnak ki szálláshelyet. Vagyis  érdemes a nagy kánikulában inkább egy hosszabb vízparti kikapcsolódást, négy-öt napot betervezni, hiszen ilyen időtartamra még most is találunk nagyon jó minőségű és árú apartmanokban lehetőséget.

Irreális elvárások helyett készüljünk fel időben!

Hosszú hétvége: itt van teltház, itt találsz még szállást - körképSokan még most is félnek az internetes szállásfoglalástól, pedig biztonságosan és jó áron keresgélhetünk több ezer hely között. „Azonban a keresés előtt érdemes elhatároznunk, hogy milyen összeget szeretnénk szánni a kikapcsolódásra, és kitalálni, hogy milyen kategóriájú szálláshelyre szeretnénk utazni. Ha ez megvan, akkor a szállásfoglalási oldalon az időpont és a kívánt helyszín megadása után már könnyedén válogathatunk az ajánlatok között. Arra figyeljünk, hogy ne legyenek irreális elvárásaink, hiszen a főszezonban mindig 20-30 százalékkal magasabbak az árak, ezt mindenképpen vegyük figyelembe. Mindig érdemes a vendégértékeléseket is tüzetesen elolvasni, hiszen ezek alapján képet kaphatunk arról, hogy az előttünk ott pihenők mennyire voltak megelégedve a szálláshellyel” – mondja a szakember.

Mikor induljunk?

Ha már megtaláltuk a tökéletes szállást, akkor az indulás/érkezés körüli macerát kell végiggondolnunk. Idézzük csak fel emlékeinket, hogy milyen a 40 fokos kánikulában aszalódni a sztrádán a hosszú hétvége első napján. „Ha balatoni pihenésre készülünk, érdemes már csütörtöktől foglalnunk, és az augusztus 20-ai hosszú hétvégére egy nappal korábban indulni, hogy elkerüljük a dugókat, és aki esetleg megteheti, maradjon még pár napot augusztus 20-a után, hiszen ekkor szálláshosszabbításokhoz nagyon kedvező áron juthatunk hozzá.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top