Hurrá nyaralunk

Európa 10 legszebb tengerpartja

Az Élőben a nagyvilágból blog írója összegyűjtötte a legszebb tengerpartokat Európában! Kalandra fel!

1. Zlatni Rat, Brač, Horvátország

Ha egy szokatlan helyre szeretnétek utazni, muszáj ellátogatnotok Zlatni Ratra, azaz az Arany-fok partra. Ez az aranyszínű homokos strand egyedülálló az egész világon: meg tudja változtatni az alakját közvetlenül a szemetek előtt! Hogyan? A szélnek köszönhetően. Ezt a helyet a világ minden tájáról látogatják a turisták, csak hogy láthassák ezt a természeti jelenséget. A víz tiszta; a tengerfenék csupa kavics. De ez nem minden, ugyanis Brač szigetén csodás fenyveserdőkben gyönyörködhettek (ez egy speciális faj, amely csak itt található).

Európa 10 legszebb tengerpartja


2. Gulpiyuri, Spanyolország

Ezt a tengerpartot a Llanes nevű város mellett találjátok északon. A strand – ami miatt a turisták látogatják – egy öbölben található, amit sziklák vesznek körül (egy természetes láncot alkotva). A képeket elnézve ez a táj tündérmesébe illő!
A strandot valójában a Kantábrai-tenger alakította ki: a víz a sziklák repedésein és a barlangokon át vájta ki az utat, és hozta létre az öblöt. Ha engem kérdeztek, ez maga a varázslat! Főleg ha belegondoltok, hogy ez a 40 méteres partszakasz több millió év alatt alakult ki.

Európa 10 legszebb tengerpartja


3. Kefalónia, Görögország

Kefalónia több turistát vonz, mint bármelyik másik görög sziget. A várost gyönyörű táj veszi körül. A szigeten fehér falvakat, olajfaligeteket, körülötte kristályszínű tengert találtok. Kalandvágyók, figyelem! A helyetekben én biztos bérelnék egy kis csónakot, és azzal fedezném fel a szigetet 😛 (mert vannak olyan helyek, amiket csak hajóval lehet megközelíteni).
A tenger, a hegyek és a vegetáció csodás tájakat alakított ki. Egy hosszú séta ezen a szigeten egy igazi kaland! Megcsodálhatjátok a gránátalmafákat, kaktuszokat, narancsokat és fügéket. Mint a paradicsomban!
Az éjszakai élet nagyon aktív: élvezzétek a helyi ételeket és italokat a hangulatos tavernákban!

Európa 10 legszebb tengerpartja
 

További hét gyönyörű tengerpartot itt találtok!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top