Hurrá nyaralunk

Különleges úti célok a hosszú hétvégére

Itt a pünkösd, jön a hosszú hétvége. 3 nap sajnos nem sok mindenre elég, de mi most összeszedtünk 5 olyan úti célt, amit ez alatt a rövid idő alatt is meg lehet látogatni, mert aránylag közel vannak. Ráadásul nem a szokásos népszerű turistacélpontokat válogattuk össze: mindegyik különleges élményt nyújt. Te hova utaznál el?

Kolostor a sziklafalon

Az Eremo di San Colombano kolostor úgy épült fel egy szikla oldalában, hogy aki meglátja, kétszer is megdörzsöli a szemét: valóság ez? Olaszországban található és autóval 800 km.

Különleges úti célok a hosszú hétvégére

 

Itt tényleg fürödhetsz a sörben

Sok férfi álma teljesült ezzel: egy hely, ahol szó szerint sörben mártóztathatod meg a munkában elfáradt tested! A sör szerelmeseinek jó hírünk van: az osztrák Starkenberg kastélyban megnyílt az a hely, ahol a szó szoros értelmében elmerülhetnek a sörben.

Különleges úti célok a hosszú hétvégére

 

A föld alatti Grand Canyon

Az ember azt hinné, hogy valami filmbéli díszletbe csöppent, pedig ez egy valóságos, létező hely: egy hatalmas barlang, amit a “föld alatti Grand Canyon” néven emleget a világ. A világon az egyik legmonumentálisabb, föld alatti látványosság, a szlovéniai Škocjan-barlangrendszer tényleg olyan, mintha egy fantasy-regényíró képzeletéből pattant volna elő.

Különleges úti célok a hosszú hétvégére

 

Még több különleges úti cél az Itt se voltam blogon!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top