Hurrá nyaralunk

Jól indult a strandszezon

A májusi időjárás csak mérsékelten hatott a hazai fürdők forgalmára: bár a hónap közepén az országon végigvonuló zivatarok visszaesést okoztak, a május 1-jei hosszú hétvége és a többi napsütéses hétvége ezt kompenzálta – írja a Napi Gazdaság.

A fürdők összességében kissé magasabb forgalmat és bevételt értek el, mint tavaly ilyenkor. A forgalomnövekedés a hazai strandokon június elején is folytatódott. A pünkösdi hosszú hétvégén hirtelen érkezett nyári meleg megtöltötte a fürdőket, amelyek a vártnál magasabb, a júliusi és augusztusi napokat idéző forgalmat tapasztaltak. A három nap alatt országszerte több százezren fordultak meg a fürdőkben és a strandokon, a pünkösdi forgalom a fővárosban kimagasló volt. A Magyar Fürdőszövetség az idei strandszezontól országosan 3-5, míg a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. a fővárosban 10 százalékos forgalomnövekedést vár az előző évhez képest.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top