Hurrá nyaralunk

Mit csináljak rossz időben a Balatonnál?

Ha rossz az idő, vagy már eleged van a strandolásból, kalandozz a környéken! Íme, négy remek programlehetőség a Balaton négy csücskéből.

Római ékkő északkeleten: a balácai villa

Madarakat ábrázoló mozaikpadlót, a falakon virágzó kertet és kis madarakat csodáltam első látogatásomkor Balácán. Ha semmilyen ismereted sincs az 1–2. századi villagazdaságról, akkor is magával ragad lenyűgöző szépsége. Ha nem hiszel nekem, virtuálisan is bejárhatod a múzeumot.

Mit csináljak rossz időben a Balatonnál?

Nyitva tartás: kedd–péntek 10:00–18:00; szombat–vasárnap 10:00–17:00.
Belépőjegy: felnőtt 800 forint; kedvezményes 400 forint.
Megközelíthetőség: autóval kényelmesen, illetve busszal Veszprémből

 

Lovagi játékok északnyugaton: a sümegi vár

Nem csupán a kilátás lenyűgöző a sümegi várból! A középkor végének viharos történetét meséli el az egyik legépebben megmaradt Veszprém megyei végvár. Sőt, augusztus 15–17-én, a Végvári Napokon az egykori lovagi tornák is megelevenednek.

Mit csináljak rossz időben a Balatonnál?

Bár a lovagi játékokat a vár aljában szokták tartani, érdemes volt megmásznom a vár felé vezető emelkedőt is, hogy megcsodálhassam a várkapitányi szobát, a középkori konyhát vagy a kovácsműhelyt. Ha nem szeretnél megizzadni, vártaxival is felutazhatsz az erődítésbe.

Mit csináljak rossz időben a Balatonnál?

Nyitva tartás: május 1. – június 30. között minden nap 9:00–17:00, július 1. – augusztus 31. között minden nap 8:00–19:00.
Belépőjegy: felnőtt 1500 forint; kedvezményes 500 forint.
Megközelíthetőség: vonattal és Budapestről, Veszprémből, Pápáról, Keszthelyről, Zalaegerszegről közvetlen Volán-buszokkal.

A további 2 remek programlehetőséget a Betonliget blogon találod!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top