nlc.hu
Hurrá nyaralunk
Hasznos tippek horvátországi nyaraláshoz

Hasznos tippek horvátországi nyaraláshoz

A CIB Bank nyaralási terveket vizsgáló kutatása* szerint a külföldi úti célok közül Horvátországot választják a legtöbben: a külföldön nyaralók közel negyede ide utazik. Összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet azoknak, akik idén déli szomszédunknál pihennek.
Hasznos tippek horvátországi nyaraláshoz
  • A nyaralás előtt legalább egy hónappal ellenőrizzük az egész család okmányaink érvényességét, így ha esetleg lejártak, még lesz időnk újat igényelni.
  • Érdemes itthon megvásárolnunk a korábban már jól bevált naptejeket, hogy ne legyünk a tengerparti árusok által kínált, gyakran igen borsos árú és ismeretlen választékra utalva.
  • Egy horvát szótár (vagy okostelefon-alkalmazás) jól jöhet, hiszen a helyiek közül sokan nem beszélnek angolul, főleg a kisebb településeken.
  • Ne feledkezzünk el az alapvető orvosságokról, például a fejfájás-csillapítóról, csípés elleni krémekről, hasmenés elleni szerekről, mert nem biztos, hogy lesz a közelünkben gyógyszertár!
  • A nyári időszakban több horvát állami ünnep is van, amelyek egyben munkaszüneti napok is: június 25. a Köztársaság napja; augusztus 5. A győzelem és a nemzeti hálaadás napja; augusztus 15. pedig Nagyboldogasszony ünnepe.
  • Nehéz előre felmérni, mikor mennyi pénzre lesz szükségünk a nyaralás alatt. Ha túl sok készpénz van nálunk, félünk, hogy ellopják, ha túl kevés, azon aggodalmaskodunk, mikor fogy el, és kerülünk kellemetlen helyzetbe. A CIB Visa Inspire Dombornyomott Bankkártya kitűnő útitársunk lehet horvátországi nyaralásunk alatt is, hiszen az autópályától kezdve az éttermeken át számtalan helyen fizethetünk vele. Ezzel a kártyával ráadásul korlátlan számban, ingyenesen vehetünk fel készpénzt 11 ország – köztük Horvátország – közel 10 000 Intesa Sanpaolo logóval ellátott bankautomatájából. 2014. június 2. – szeptember 30. között igényelve a főkártya első éves díjának felét a CIB Bank elengedi, illetve, ha a főkártyához kapcsolódó Utazási Védelem biztosítást is igénylünk, a főkártya teljes első éves díját megspórolhatjuk.*

 

 
Hasznos tippek horvátországi nyaraláshoz

További információk!

*A CIB Bank megbízásából a GfK által 300 fő megkérdezésével készített kutatás azoknak a bankkártyával rendelkező, 25–59 év közötti városi lakosoknak az utazási terveit vizsgálta, akik 2013-ban voltak nyaralni vagy idén terveznek nyaralni valahol. A mintavétel időpontja: 2014. május. A “nyaralás” és “üdülés” kifejezés három napnál hosszabb utazást takar.

*A hatályos kondíciók szerint a CIB Utazási Védelem éves díja 3490 forint, ha a tárgyév január 1-jéig a biztosított a 65. életévét betölti, 6920 forint. Amennyiben a kártyabirtokos betölti a 75. életévét, a biztosítási fedezet megszűnik. 2014. június 2-ától hatályos kondíciók szerint a CIB Visa Inspire Dombornyomott Bankkártya első éves díja 6499 forint. A magyarországi készpénzfelvétel díjait és a CIB Visa Inspire Dombornyomott Bankkártyára vonatkozó egyéb részletes feltételeket a fogyasztók és egyéni vállalkozók részére szóló Általános Lakossági Üzletszabályzat, a fogyasztók részére szóló Bankkártyákra vonatkozó Különös Üzletszabályzat, valamint a Bankkártya kondíciós lista magánszemélyek részére elnevezésű kondíciós lista tartalmazza, melyek megtalálhatóak honlapunkon (www.cib.hu), illetve elérhetőek bármely bankfiókunkban. A CIB Utazási Védelem biztosítási szerződés a CIB Bank Zrt. mint szerződő, képviseletében eljáró CIB Biztosítási Alkusz Kft. mint független biztosításközvetítő és az AIG Europe Limited Magyarországi Fióktelepe mint biztosító között jött létre, a kártyabirtokosok mint biztosítottak csatlakozhatnak a csoportos biztosítási szerződéshez.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top