Hurrá nyaralunk

Gyermekbarát strand a Balatonon – 2. rész

Hogy mire van szüksége egy kisgyerekkel érkező családnak egy balatoni strandon? Lassan mélyülő partszakaszra, sok árnyékra és játszótérre. A "magyar tengernél" szerencsére egyre több strand felel meg ezeknek az elvárásoknak. Sorozatunk második része következik.

Keszthely, Helikon strand

A Helikon strand zöldterülete 19 ezer négyzetméter, ahol egyaránt találni napos és árnyékos részeket. A kisebb gyerekeknek homokos gyereköböl kínál kellemes és biztonságos játéklehetőséget. A strand medrét a 2013-as szezon előtt iszaptalanították és felhomokozták. Sportolási, mozgási lehetőségként egy homokos röplabdapálya, sakk, egy homokos focipálya, a kisebbeknek pedig egy játszótér is a rendelkezésükre áll.

Hasznos infó: A strandon őrzött kerékpártároló is található. A parkolás ingyenes a strand előtt és mellett is. A felnőtt belépőjegy 600 forint, a gyermekjegy pedig 6 éves kor felett 350 forintba kerül.

Gyermekbarát strand a Balatonon – 2. rész

Gyerekbarát tengerpartok Olaszországban – 1. rész

Gyerekbarát partok Horvátországban

Gyerekbarát strandon Budapesten

Gyerekbarát tengerpartok Olaszországban – 2. rész

Gyerekbarát strand a Balatonon – 1. rész

Badacsonytomaj

A Balaton badacsonytomaji partszakasza azoknak fog igazán tetszeni, akik a nagy és zsúfolt strandok helyett a csendesebb és családiasabb kikapcsolódást kedvelik. A füves és homokos parttal egyaránt rendelkező strand mintegy 10 ezer négyzetméteren terül el, és néhány éve megújult környezetben várja a pihenni és fürdeni vágyókat. A strand egy része napos, viszont bőven talál árnyas, fás területet az is, aki nem a napozás miatt megy ki a partra. Számos vízi és szárazföldi sporteszközt lehet bérelni, és a gyerekek sem fognak unatkozni a játszótereknek, illetve az animátoroknak és játékos programjaiknak köszönhetően.

Hasznos infó: A strandon ingyenesen használhatóak az értékmegőrző szekrények. A felnőttek napijegye 500 forintba, a gyermekjegy pedig 300 forintba kerül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top