Hurrá nyaralunk

Gyermekbarát strand a Balatonon – 3. rész

Hogy mire van szüksége egy kisgyerekkel érkező családnak egy balatoni strandon? Lassan mélyülő partszakaszra, sok árnyékra és játszótérre. A "magyar tengernél" szerencsére egyre több strand felel meg ezeknek az elvárásoknak. Sorozatunk harmadik része következik.

Zánka

A folyamatosan fejlesztett zánkai strandon kulturált, tiszta kabinok, homokozók, futball- és kosárlabdapálya található, ahol a gyerekeknek a főszezonban különböző kézműves-foglalkozásokat tartanak, a hétvégeken pedig sportversenyeket szerveznek. Minden évben július utolsó két hetében rendezi meg Zánka hagyományos programját, a Zánkai Halásznapokat. A program keretében minden nap sportversenyekkel és játszóházzal várják a vendégeket.

Hasznos infó: A strand előtti parkoló ingyenes. A felnőttek napijegye 450 forint, míg a gyermekjegy 250 forint (6–14 éves korig), az ifjúsági, illetve nyugdíjasbelépő pedig 350 forintba kerül.

Gyermekbarát strand a Balatonon – 3. rész

Balatonlelle, Napfény strand

A Balaton déli partja alapvetően szerencsés választás a gyerekes családok számára, hiszen a víz sehol sem mély, a part mentén szinte bárhol akad egy homokozó és egy mászóka, a fák pedig elég sűrűn állnak ahhoz, hogy egy zsúfolt napon is találjunk árnyékos helyet. A balatonlellei Napfény strand partvonalát homokkal töltötték fel, már csak ezért is ideális a gyerekkel érkezőknek. Ráadásul nemcsak a Balatonban lehet fürödni, hanem három élménymedencében is, amelyek közül az egyiket kifejezetten a gyerekek számára terveztek.

Hasznos infó: A balatonlellei strand nemcsak a gyerekeknek kedvez. Az élménymedencék mellett egy óriás hullámcsúszda és egy szaunaház is várja a felnőtteket. A felnőttjegy 600 forintba, a gyermekjegy pedig 300 forintba kerül. Az élményfürdőbe külön belépőt kell váltani, ahol két órára a felnőttjegy 600 forint, a gyermekbelépő pedig 300 forint.

Gyerekbarát tengerpartok Olaszországban – 1. rész

Gyerekbarát partok Horvátországban

Gyerekbarát strandon Budapesten

Gyerekbarát tengerpartok Olaszországban – 2. rész

Gyerekbarát strand a Balatonon – 1. rész

Gyerekbarát strand a Balatonon – 2. rész

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top