Női napozó

Sellőoktatás a legújabb trend

Aki unja a mell- és a gyorsúszást, de pillangóban is rutinos már, annak van egy tippünk: tanulja meg a sellőtechnikát.

A testmozgás egy különleges – és nem utolsósorban meseszerű – formájára bukkantunk, a bajor Miesbachban ugyanis nem mást, mint sellőúszást lehet tanulni. Kislányok és asszonyok színes farokúszóba bújnak, majd elegánsan belevetik magukat a habok közé.

Az ötlet Normita Preglo úszásoktató fejéből pattant ki, akit néhány színes sellőkosztüm egész egyszerűen megihletett: „Amikor az interneten megláttam a farokúszókat, négy napig nem bírtam aludni” – mondja a fiatal nő a német hírportál, a Stern riporterének. – Aztán indítottam egy kurzust azoknak a gyerekeknek és felnőtteknek, akik féltek a víztől. Az ötlet bevált, több mint száz félős ember végezte el sikeresen a kurzust.” 

Sellőoktatás a legújabb trend

 

„Először furcsa érzés, hogy az ember a lábaira kötöz egy kelléket, de a farokúszó anyaga rugalmas, hamar ki/be lehet belőle szabadulni. A sellőúszásra hamar rá lehet érezni, de ami ennél is fontosabb, az egész tanulás hatalmas móka és kacagás, a vízzel megbarátkozni pedig így lehet a legkönnyebben.”

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top