Női napozó

Csináld magad: bőrápolók a tartós barnaságért

A barna bőrszínért meg kell harcolni: nem elég a napon töltött sok forró óra, utána konzerválni is kell a megszerzett színt, hogy az minél tovább tartson. Itt jön néhány tipp és hozzá pár házilag elkészíthető kozmetikum, hogy tovább tartson a barnaság.

Készülj rá!

Már a nyaralás előtt érdemes készülni, például úgy, hogy az egyenletes barnulás érdekében bőrradírral végigdörzsöljük a testünket és eltávolítjuk az elhalt hámréteget. De ezután sem szaladunk a napra, mert a bőrt csak óvatosan szabad hozzászoktatni a naphoz. Ha valaki nem tudná: a lassú barnulás a tartós barnaság titka. A napozás utáni krémekből sem lehet soha elég, ezek hidratálják a bőrt, segítik megőrizni a rugalmasságát és megnyugtatják. S ha már a barnaság a cél, érdemes krémekből is a barnaságmegőrző fajtát választani.

Fotó: Frankfully.blogspot.hu
Fotó: Frankfully.blogspot.hu

 


Napozás utáni krém

  • 10 ml semleges, gyógyszertári testápoló
  • 1 teáskanál aloe vera zselé
  • 2 csepp levendulaolaj
  • 2 csepp kamillaolaj
  • 2 csepp mentaolaj

Keverjük össze az összetevőket, majd a mixtúrát tegyük a hűtőbe!

 
Folyadék mindenekfelett!

Közkeletű tévedés, hogy fürdésnél a bőr vizet vesz fel – a meleg fürdők például kimondottan irritálják –, de a forróság, a szél, az izzadság, a klíma, a tengervíz, az alkohol is egyaránt csökkentik a víztartalmát. Márpedig a száraz bőr lehámlik, majd a felső hámréteg megújul, és búcsút mondhatunk a barnaságnak. Hidratáló termékekkel pótolhatjuk a hiányzó nedvességet, így bőrünk újra életteli lesz, a barnaság pedig tovább tart.


Tápláló pakolás

  • 1 avokádó
  • 2 teáskanál méz

Végy egy érett avokádót, törd össze villával, majd adj hozzá 2 teáskanál mézet, kend fel a kiválasztott bőrfelületre, és hagyd hatni 30 percig!

 
Vitaminok

Bár a legtöbb naptejben vannak bőrápoló és bőrvédő Csináld magad: bőrápolók a tartós barnaságértvitaminok, nem árt az étkezés során némi plusszal rásegíteni. A citrusok, az ananász, a friss saláták és zöldségek igazi vitaminbombák a bőr számára.

A halban, magvakban, kakaóban található réz, és a répában, mangóban, sárgabarackban, spenótban, brokkoliban és paradicsomban jelen lévő karotin a pigmenttermelődést segítik elő. Az utazótáskába érdemes egy csomag E-vitamint is becsomagolni, ez ugyanis regeneráló, hámképző hatású és az öregedést is gátolja. 

Kerüld az irritációt!

Minden, ami a bőrfelületet irritálja, árt a barnaságnak – legyen szó például a medence klóros vizéről, a tenger sójáról, izzadsággátlóról vagy épp az alkoholos arctisztítókról. Éppen ezért úszás után mindig le kell tusolni tiszta vízzel. Napozás után használhatunk bőrradírt, de érdemes óvatosan bánni vele: bár halványítja a barnaságot, egyenletesebb lesz tőle a színünk. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top