Női napozó

Így lehetsz bombázó a strandon

Ha egy edzést szuperszettekkel tűzdelünk tele, és minden izomcsoportot megdolgoztatunk, biztosan magas pulzusra, kellő fáradtságra számíthatunk – és még időt is spórolunk, hiszen a pihenőidőket minimálisra szorítjuk az edzés során.

Amikor valaki unja a végtelen kardiókat, vagy csak bizonyos eszköztár áll a rendelkezésére (pl. csak otthon tud edzeni), mindig nagy kérdés, hogy hogyan vigyük fel a pulzusszámot. A szapora pulzus izzadással, szapora légvétellel ugyanis az egyértelmű jel: kellő terhelést adtunk a szervezetnek. A kellő terhelés pedig a fogyás és/vagy fejlődés alapja!

Edzés szuperszettekkel
 

A szuperszettek lényege, hogy két gyakorlatot végzünk felváltva, pihenő nélkül. Kezdőknél érdemes úgy kiválasztani a gyakorlatpárokat, hogy két különböző  izomcsoportot dolgoztassunk (pl. kar–láb), így az egyik pihenni tud, míg a másikra dolgozunk. Jó, ha egy-egy intenzívebb, fárasztóbb gyakorlatot egy könnyebbel váltogatunk, így a pulzus biztosan megemelkedik, de a szervezetnek lesz ideje arra is, hogy “kifújja magát”.

Hogyan állj neki kezdőként? Tudd meg a fitneszanyu blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top