1. Trópusi hangulatban
Pálmafákat, tengerpartokat idéző finomság a Sex on the beach jégkrém. Strandital pálcikába fagyasztva!
Mixelj össze 340 gramm ananászt és 1,5 deciliter vodkát, majd tedd félre. Mixelj össze fél deci gránátalma- (vagy más trópusi gyümölcsből készült) likőrt 80 gramm málnával. A formákba ananász-málna-ananász sorrendbe töltsd a keverékeket, és mehet a fagyasztóba.
2. Egyszerűen citromos
Gyorsan elkészíthető pálcikás finomság, csak Jim segítsége kell hozzá.
5 deciliter citromlét, 2,5 deci őszibaracklét és fél deci Jim Beamet (vagy más bourbon whiskey-t) kell összekeverni. Egy éjszakás fagyasztás után fél órán belül elfogy.
3. Mentás frissítő
Víz, cukor, menta és egy kis bourbon whiskey, így készül a mentás jégkrém. Az inkább kásás, mint krémes finomság után már nem leszel szomjas!
És a recept: 6 dl vízhez 3 evőkanál cukrot adj, majd melegítsd, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ebbe tedd a 15-20 gramm mentalevelet. Miután kiáztak a levelek, szűrd le a keveréket. Ha már kihűlt a tea, add hozzá a bourbon whiskey-t. Majd hűtsd ki, és kész is a fagyi.
4. Mesés piña colada
Kókuszos-ananászos csábítás a nyár közepén.
A napsárga pálcikás jégkrémet könnyen elkészítheted: mixelj össze 400 gramm ananászt, 0,8 deci kókusztejet, 1 deciliter vizet, 3 evőkanál porcukrot és 0,8 deci rumot, fagyaszd le és kész.
5. A francia jégkrém megpezsget
Franciásan elegáns jégkrémet pezsgőből készíthetünk. És ha már kinyitottad a palackot…
Először készíts szirupot: 1,5 dl vízben olvassz fel 7 evőkanál cukrot. Második lépés: 3,5 deciliter pezsgőt 1,2 deci konyakkal vagy ginnel, 1 deci citromlével és a sziruppal keverd el. Már csak a fagyasztás hiányzik.
6. Barackos sangria varázsában
Igazi gyümölcsdarabokkal, de tényleg!
A felszeletelt barack-, eper-, málna- vagy ananászdarabokat a fagyiformába helyezzük, és ráöntjük az alkoholos keveréket, ami így készül: 3,5 deciliter sangriát, 1,5 deci baracklét, fél deci szódát és egy evőkanál frissen facsart lime vagy citrom levét kell összekeverni.
7. Epres, barackos, csajos
Nyári naplementét idéző színek vodkával megbolondítva.
Mixelj össze két őszibarackot, négy közepes epret, 4,5 deci narancslét, 0,3 deciliter vodkát és 0,3 deci triple secet. Öntsd bele a formába, majd tégy még eperdarabkákat a jégkrémbe. Tizenkét óra hibernáció után fogyasztható a fagyi.
8. Kávékrémes hűsítés
Személyes kedvencem ez a kávés-likőrös nyalánkság.
A nem túl fogyókúrás finomsághoz keverj össze 1 deciliter zsíros tejszínt, 3,5 deci tejet, 3 evőkanál instant kávét, 2 evőkanál cukrot, néhány csepp vaníliaaromát, egy kis csipet sót és egy deci Bailey’st. Majd egyszerűen fagyaszd le a műanyagformákba töltve, és kész is a kávékrémes nyalóka.
9. Kérsz egy falat dinnyét?
Épp oly íncsiklandóan néz ki, mint a nyári hőségben felkínált dinnyefalat. Hogy a hangulatot is gyorsan emelje, egy kis tequilával kell megbolondítani.
Egy kisebb dinnyének a negyedét kockázd fel, majd tedd a turmixgépbe, és jöhet rá a többi hozzávaló: 2 dl lime- vagy citromlé, 3 evőkanál cukor, 1,5 dl tequila, kis csipet tengeri só. Miután összeturmixoltad, szűrd át a levet, majd kis papírpohárba vagy formába öntve lehet fagyasztani. A pálcikához közel eső végét lime-szelettel zárhatod le, ez lesz a dinnye héja.
10. Csábító krémes csoda
Megéri elkészíteni, de időigényes finomság az epres-áfonyás-sajtos nyalánkság.
Először egy cukorszirupot kell elkészíteni: 7 evőkanál cukrot olvassz fel 1,5 deciliter vízben. Ha kihűlt, tedd egy mixerbe két evőkanál Bailey’s (helyettesíthető tejjel) és 100 gramm eper társaságában. Keverd egyenletesre, majd töltsd a formába. Egy órára tedd a fagyasztóba. A következő réteg a sajtkrémes lesz: 170 gramm mascarponét keverj el 2 deci sűrített tejjel és 1 deciliter Bailey’s-zel. Ezt öntsd az epres réteg tetejére, és vissza a fagyasztóba. Majd a szirup maradékát két evőkanál Bailey’s-zel és 100 gramm áfonyával mixeld össze. Ezt töltsd a megfagyott mascarponés rétegre, és még egy félórát fagyaszd. Törj össze egy kis kekszet, ezzel díszítheted a fagyit. Még hat órán át kell fagyasztani, hogy elnyalogathasd ezt az ínyencséget.