Nyereményjátékok

Gregorian – Masters Of Chant Chapter IV

A Gregorian - Masters of Chant sorozat negyedik része ismét kellemes meglepetéseket tartogat a mûfaj kedvelõi számára.




Napjaink nagysikerű slágerei mellett több klasszikus, már-már himnuszként emlegetett dal is megszólal ebben az egészen szokatlan, különleges hangzásban, így Paul Simon-tól a „Bridge Over Troubled Water“, John Lennon-tól az „Imagine“, a Gibb testvérektől (BeeGees) a „World, a Pink Floyd-tól a „High Hopes” átirata mellett nagyon jól megfér Robbie Williams „Angels”, vagy a Coldplay „Clocks” című számának a feldolgozása is.
A hatásos, méltóságteljes kórus előadásában gyakran egészen más értelmet nyernek ezek a világslágerek, hiszen egyszerre megnyugtató és magával ragadó mindegyik. Ezzel a lemezzel egy igazi csemege juthat a gregorián stílus kedvelőinek birtokába, misztikus, titokzatos hangzás, érzelmekkel teli, mégis kicsit hűvös és távolságtartó előadásmód jellemzi Frank Petersont és az éneklő szerzeteseket, akik immár negyedszer örvendeztetik meg a gregorián rajongóit.


Biográfia:

„A legtöbb projektem a főárammal ellentétes stílust képvisel, de kétségtelenül ezek azok, melyek a legnagyobb sikert aratják.”. Frank Peterson csak tudja, hiszen a producer már az Enigmával és a „Time to Say Goodbye”- jal , két szokatlan zenei koncepcióval is meghódított több millió vásárlót.
Ezek után következett a Gregorián: Masters of Chant c. albuma 2000-ben, mely a többi Peterson produkcióhoz hasonlóan fogyott az egész világon, tavaly előtt pedig a második rész, a Masters of Chant Chapter II., melynek hasonló fogadtatásban volt része. (Magyarországon mindkét nagylemez egy hónap alatt aranyozódott be!)
2002 karácsonyára jelent meg a sorozat harmadik része, a Masters of Chant Chapter III., melyen szintén világsikereket találunk gregorián köntösbe bújtatva.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top